Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
18.04.2013 21:53 - Коментари(и) :
Автор: kvg55 Категория: Забавление   
Прочетен: 835 Коментари: 0 Гласове:
0



18.04.2013г.
 Съзнателните и мислещите български избиратели вече имат и с наближаването датата на изборите все повече ще имат основания да изпратят така наречените партии на Статуквото – ГЕРБ, БСП, ДПС, Атака, Синята коалиция (СДС + ДСБ), РЗС, както и Каба СДС-то и партията на Кунева в политическото небитие, като отхвърлят кандидатите им. Основанието е в постоянните и безкрайни глупости, простотии и вреди на обществото сътворявани от политиците на тези партии, като избирателите постоянно получават "силни сигнали и ясни знаци" в това отношение. Налице е някакво идиотско разминаване между желанията и очакванията на мислещите избиратели и несвястните бръщолевения на политиците, битуващи в някакъв техен си свят. Нямам възможност да следя всичките им глупости и простотии, затова ще спомена само известните ми, а читателите могат да допълнят родната политическа предизборна картинка със собствените си впечатления.
Думите на господин Станишев, че исканията на протестиращите са чути си останаха само думи, раздвижили за миг въздуха и вече забравени. Отдавна не се говори за монополите в комуналните услуги, за цените на електричеството, водата и парното, за промяна в правилата за избиране на депутатите и контрол върху работата им от страна на избралите ги избиратели и въобще за радикално преобразуване на икономическата и политическата система в България. Водещите новини в официалния сайт на БСП са : "Съмнения за милиони от обществени поръчки, които текат към кампанията на ГЕРБ за изборите; Чудовищен скандал с подслушвани политици; Прокуратурата ще изяснява следени ли са политици, бизнесмени и магистрати по лично нареждане на Цветан Цветанов; Цветанов да се оттегли; Флоров да бъде незабавно отстранен от МВР". Не обръщам внимание на предизборните обещания за парите за майчинство и образование, осигуряването на стотици хиляди нови работни места, връщането държавата на хората и прочие, защото те съпътстват всяка предизборна кампания и са неотменима част от същността на българските политици – преди изборите да са убедителни в приказките си какво трябва да се направи в интерес на народа и родината, а след изборите никак да не са убедителни в действията си за това, което са обещавали. Ръководството на БСП и конкретно господин Станишев не посмяха да поемат трудния, но правилен път на действителната и сериозна политика, като се ангажират с осъществяване исканията на протестиращите от преди месец-два. Предпочетоха лесното и скандалното – да компрометират личните на БСП и Станишев врагове – ГЕРБ и Борисов. Твърде неблагородно занимание. При това и с не съвсем сигурен за тях положителен отзвук. Обикновено смешно и махленско поведение за имащите се за "големи" български политици.
Във връзка с изнесената от Станишев информация за подслушването на президенти, политици, магистрати и журналисти без съдебно разрешение или със съмнително придобити такива разрешения по нареждане на екс-мвр-министърът Цветанов, същият нахлул в телевизионно студио за да се кара с износителя на информацията. Висша степен на простотия. По-късно предположи, че след оставката на правителството е възможно да подслушват и него самият. Тоест, МВР е подслушвало години наред без знанието на своя министър. Следователно и без неговото разрешение. Наглост от същата степен.
За масата от избирателите е много по-важно какви предложения и решения имат кандидатите за властта за решаването на всекидневните им проблеми – малките доходи, големите сметки, липсата на работа и възможности за собствен бизнес и донякъде наглостта и простотията на властта, липсата на житейски перспективи, отколкото сензационните подслушвания, разследвания на бивши министри и познатите корупционни схеми за финансиране на изборите и купуването на гласове, защото знаят, че цялата тази пушилка и шум ще се разнесе и заглъхне след изборите без последствия за нарушителите, а тяхните проблеми ще си останат все повече и все по-остри.
Партията на Меглена Кунева "Движение България на гражданите" не остана по-назад в компроматната битка и също внесла сигнал до главния прокурор Сотир Цацаров заради информации за подслушване и разработване на членове на ръководството на формацията. Много важно, че са подслушвани. Или ръководните членове на тази партия крият нещо от простосмъртните  избиратели. В предизборната им програма, състояща се от "три стълба", се говори за създаването на нов бюрократичен административен орган – Висш прокурорски съвет, отделен от Висшия съдебен съвет, който сътвори не малко простотии във вреда на обществения интерес. Споменават се и някакви неопределени "гаранции за опазване на българската природа". Никой не може да даде гаранции са опазването и съхраняването на българската природа. Напротив, съществуват сигурни гаранции, че тази природа ще бъде безвъзвратно унищожена. Гаранти за това са всички български граждани, вероятно и членове на самата партия "Движение България на гражданите". От живеещите на село български граждани, които изхвърлят битовите си и строителни отпадъци в селската река и близките горички, през живеещите в града български граждани, изхвърляще същите отпадъци през балкона и в покрайнините на града до алчните за финансови печалби предприемачи, застрояващи морския бряг и планинските поляни и изсичащи дървета за да има място да ски-писти и хотели, както и собствениците на гори, изсичащи ги и продаващи ги с цел лично забогатяване. И понеже председателят на тази партия е с гузна съвест относно енергетиката на страната, в програмата им се споменава за "удължаване експлотационните срокове на 5 и 6 блокове на АЕЦ "Козлодуй" и "действаща програма за енергийна ефективност". Безпримерна наглост. Друга тлупост от предизборната партия на тази партия, освен гаранциите за опазването на българската природа, е "електронното здравеопазване". Как докторите ще ни здравеопазват електронно, от разстояние по интернет ли, по друг ли начин, не мога да си представя. И друга една  глупост, която обяснява защо не мога да си представя някои неща от програмата на "Движение България на гражданите" – за съдържанието на програмата се информирам от преразказите на медиите, никъде в официалния сайт на тази партия не може да се намери програмата й като официален документ, както не може да се намери и уставът й. А уж партията не била от лидерски тип. Как неосведоменият читател да се запознае с идеите на тази партия и приобщи към нея, освен ако първоначално не е очарован и запленен от самата госпожа Кунева, която заявила, че "Тази програма не е за всичко, тя е за тези неща, за които имаме конкретни предложения и можем да разрешим тези проблеми". Ако ще разрешава проблемите по начина, по който разрешаваше проблемите при приемането ни в Европейския съюз, по-добре ще е да не ги разрешава, защото проблемите освен, че не бяха разрешени, ами сега ни създават нови проблеми. Благодарим! По-далече от парламента, бих казал за такива политици.
Простотиите и скандалите отколе съпътстват демократите в синьо. "СДС обвини лидера на ДСБ в кражба на идентичност на Синята коалиция. В съобщение до медиите от "Раковски" 134 разпространиха списък с обвиненията си към бившия премиер. Основното е, че той, заедно с Мартин Димитров, се разпореждат еднолично от името на Синята коалиция, въпреки че четири от петте партии, които са я формирали, ще се явят заедно на вота и нямат общо с Командира", чета в "Блиц"-новините. Развитието на скандалите в синъо премина в предизборното разделяне на Костов и Неински.
Ексдепутати от "Атака" пък опитали силово да щурмуват заседанието на Министерския съвет на 28-ми март. "Марин Райков за мен е простак, това е отвратително поведение, което ни показва", казал председателят на партията и обещал да обсаждат Министерският съвет, докато се удовлетворяло желанието им да присъстват на неговите заседания.
Фамозният лидер на РЗС Яне Янев, известен с орловият си поглед за отрицателните явления в обществото и със своята непримиримост към тях, незабавно е съзрял нередности и в служебното правителство и предал на служебния премиер Марин Райков сигнали за двама министри – за министъра на икономиката, ененергетиката и туризма Асен Василев и на екологията Юлиян Попов, защото имал съмнения за гражданството на двамата министри и за истинността на подадените от тях декларации за доходите им. На среща с работодатели и граждани в град Перник Янев говорил за Закон за демонополизация на монополите и Закон за дебюрократизация на държавата. Може ли естествените монополи да бъдат демонополизирани с юридически закон, Янев не обяснява, но е категоричен, че България трябва да има не три, а 30 ЕРП-та и че с национализация и връщане на комунистическите методи на управление монополът в електроразпределението няма да се премахне и цените на електроенергията да се понижат. Обитателите на една жилищна кооперация не могат да се разберат за топлинните счетоводители и за чистачката на стълбището, та какво остана за снабдителите с електроенергия, вода, топло и газ. Подаването на топло, вода, електричество и газ в един жилищен блок от три места е технически сложно и неоправдано икономически, а от повече места още по-сложно и разорително. И защо проблемите предизвикани от монополите трябва да се прехвърлят на гражданите. Това за политиците е изгодно, защото отвлича вниманието на гражданите от безобразията им, ама за нас не е здравословно. Затова много им здраве на тези политици.
За всеки непредубеден партийно и разсъждаващ избирател, изхождайки от досегашната предизборна практика е ясно, че изборите на 12-ти май няма да променят нищо в битието му на най-беден и онеправдан европейски гражданин, по причина умствената ограниченост и безхарактерност на желаещите властта, затова най-полезно за него би било да се готви за нови протести след стоте дни на новото правителство. А защо не и за нещо по-всеобхватно и задълбочено.




Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: kvg55
Категория: Забавление
Прочетен: 5721524
Постинги: 2798
Коментари: 25695
Гласове: 34087
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031