Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
28.02.2013 16:34 - Коментари(и) :
Автор: kvg55 Категория: Забавление   
Прочетен: 670 Коментари: 0 Гласове:
2

Последна промяна: 05.08.2013 12:05


28.02.2013г.
На 27-ми февруари, сряда, ръководството на Българската социалистическа партия направи ритуален акт на самоубийство, като върна обратно връченият от президента на председателя на партията мандат за съставяне на правителство. Връщането на мандата станало, защото "почтеността към гражданите изисква провеждане на извънредни парламентарни избори. Народът трябва да определи на кого има доверие", обяснява господин Станишев. Дали изборите ще са редовни или извънредни, за гражданите няма никакво значение, те така или иначе ще дават своето доверие. Активните в момента граждани, протестиращите, нямат искане за извънредни избори. Разликата във времето между едните и другите е само два месеца, но ръководството на БСП си мисли, че на извънредните избори гражданите ще са по-благосклонни към тях, отколкото на редовните избори. Интересно. Правилността на социалистическото мислене ще се види на самите избори. "Отечеството ни е по-мило от партийния интерес", кълне се господин председателят на БСП. Може и така да е, само че Отечеството в момента е неспокойно и разбунтувано и се нуждае и изисква незабавни действия, които определено ще засегнат интересите на мафията, към която принадлежи и част от ръководството на социалистическата партия. Продължаването на протестите и отлагането във времето на изпълнението на исканията на протестиращите е във вреда и все повече утежнява положението на страната ни. Така че, не грижата за Отечеството, а частнопартийният интерес диктува връщането на мандата. Основна цел на всяка една политическа партия и смисъл на съществуването й е завземането на политическата власт. А когато властта й се дава, а партията я отказва, това са политически сметки. Значи соцръководството прави политически сметки и в същото време господин Станишев лицемерно призовава : "всички политически сили незабавно да прекратят политическите игри и сметки, манипулации и да зарежат популизма". Ха,ха! Още повече, че с фалшива загриженост ни предупреждава, "че разграбването продължава". Разграбването на държавата може да секне, ако колкото се може по-бързо се състави кабинет и правителството на ПП ГЕРБ бъде извадено от властта. Такава възможност имаше БСП. "Трябва да има отговорно правителство, служебно, което носи отговорността и намира решения за хората", препоръчва господин Станишев, сякаш има съмнения, че оглавяваното от него правителство няма да е отговорно и няма да намира решения за хората и "че държавата ще работи за тях, а не за монополисти  или нечий личен интерес". Ние също имаме такива съмнения и те се основават на резултатите от предишното управление на БСП в състава на Тройната коалиция. Имаме съмнения и дали въобще ръководството на БСП има желание и способности за такива радикални политически действия. Ако БСП не е способна да осъществи на практика изискванията на времето, то останалите партии са още по-неспособни на такава отговорност.
И господин Станишев, също като господин Борисов, твърде нездравословно употребява "солта на доклада" – пет пъти е употребена частицата за бъдеще време "ще" в текст от десетина реда, последната част от изявлението му. Среща се и словесна плява, която трябва да замъгли очите на немислещите избиратели, от рода на : "За мен властта никога не е била самоцел. ... Днес България е на колене. ... необходимостта от обединение на всички разумни, демократични и отговорни хора в страната, за да изведем България от това унизително положение ... И това не са просто думи, думите се обезцениха много. ... страната се нуждае от съгласие, от диалог, от обединение в името на национални цели ... Това е амбицията на БСП - не властта, а да променим нещата към по- добро за хората и за нашата държава. ... аз ще дам всичко от себе си ...".
Българската социалистическа партия пропусна да влезе с летящ старт в изборите, като в месеците до тях представи на гражданите точен и верен отчет подкрепен с документи за състоянието на държавата непосредствено след управлението на ГЕРБ, както и да организира и проведе честни и демократични избори, вместо да ни обещава, че за изборите ще ни представи политическа платформа за "радикална промяна за социална и демократична България", която уж била изработена и "приета преди ескалацията на протестите". Много проницателни и предвидливи ще се окажат изведнъж БСП-политиците, защото такива качества досега у тях не са забелязани. Номерът с обещанията е известен на избирателите и вече не минава пред тях, те затова се и разбунтуваха. Каквото и да съдържа предизборната платформа на БСП, тя със сигурност няма да е по-радикална от исканията на протестиращите. Избирателите най-добре знаят, какво е добро за тях и в техен интерес. БСП пропусна още преди изборите да обяви състава на своя кабинет и да започне подготовка с мислене, срещи, разговори за осъществяването в практиката на исканията на протестиращите, защото само това е печелившата политика. Обществото е настръхнало и наежено, изисква незабавна промяна, разследване на злоупотреби и престъпления, понасяне на отговорности; за два-три месеца могат да се случат решителни събития, както у нас, така и по света – у нас могат да настанат размирици, може да избухне световна война и какво ли не. А от БСП залъгват привържениците си с "амбицията БСП да бъде част от промяната в България, която хората искат". И щяли да го показват с действия. Кога? Ако не сега, когато го изисква времето, то кога? Просто ръководството не знае какво да прави в сложната обстановка и отлага влизането си във властта с надеждата протестите да утихнат и ако евентуално вземат, че спечелят изборите, да си подкарат пак по старому. С познатите мутри в парламента и министерския съвет. То не може да съчетае частните егоистични интереси на част от хората в него с обществения интерес, който изисква пренебрегване на първите. С такава нагласа изборите със сигурност са загубени или поне няма да бъдат спечелени убедително.
Непонятно е упорството, с което всяка една власт се съпротивлява на исканията на избирателите. Политиката се прави за хората и в интерес на хората. Другото са борби за власт между отделни клики с цел лично облагодетелстване. Станишев не прекрати отречените от всички и вредни във всяко едно отношение за обществото и авторитета на страната ни "заменки", а сега се страхува да започне незабавно подготовка за удовлетворяване исканията на протестиращите. Принципите на политическото поведение, а и всеки един принцип се извличат от действителността, а не се конструират в главите на "умните" политици, след което тези мисловни конструкции се налагат насилствено на самата действителност, понякога и със силата на полицейските палки. Колкото и да е прост народът, никога политиците не могат да са по-мъдри от избирателите. И последната дума пак е винаги тяхна – или с бюлетината в ръка, или с оръжие в ръка. Това се потвърждава и от нашата "демократична" политическа история. Когато суверенът се изкаже, "умните" политици замлъкват за дълго, получават хипертония или партиите им изчезват от политическото битие.



Гласувай:
2



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: kvg55
Категория: Забавление
Прочетен: 5722282
Постинги: 2798
Коментари: 25696
Гласове: 34090
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031