Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
26.02.2013 20:11 - Коментари(и) :
Автор: kvg55 Категория: Забавление   
Прочетен: 595 Коментари: 0 Гласове:
0



26.02.2013г.
На протестният митинг на 24-ти февруари (неделя) активисти на протеста ми връчиха следната листовка, която преписвам дословно :
"Нашите конкретни искания на този етап са:
1. Да не се разпуска Народното събрание.
2. Създаване на обществен съвет от експерти и задължителна гражданска квота в него, който да изработи програма за изпълнение на исканията на гражданите.
3. Създаване на програмен кабинет.
4. Сключване на договор между обществения съвет и програмния кабинет.
– Промяна на изборния закон. Преминаване от пропорционална към мажоритарна изборна система.
– Право на гражданите да отзовават народните представители.
– Носене на съдебна и наказателна отговорност от страна на депутати и министри.
– 50 % граждански квоти във всички държавни регулаторни органи.
Всяка държава си има мафия,  у нас мафията си има държава!         Защо партиите изпратиха хората на           улицата, а не решиха въпросите им? Докога ще ги търпим?! Искания против монополите
І. Енергетика:
1. Незабавно прекратяване на всички съдебни дела срещу потребителите, клиенти на ЕРД-та, Топлофикация и В и К, до установяване на легитимността на сметките.
2. Намалямане на квотите за производство на скъпа ел. eнергия. 100% от Евтиния ток, произведен от АЕЦ Козлодуй, да се ползва за задоволяване на нуждите на вътрешния пазар.
3. Преминаване на ЕРД-та в ръцете на държавата, в съответствие с европейските норми и директиви.
4. Премахване на всички посредници. НЕК да поеме техните функции.
5. Разсекретяване на всички договори на производителите на ел. eнергия за вътрешния пазар.
6. Обявяване на договорите, ощетяващи държавата и българските граждани, за нищожни.
7. Търсене на съдебна и наказателна отговорност за нанесени вреди на държавата от лицата, подписали съответните договори.
ІІ. Топлофикация:
1. Сключване на индивидуални договори с топлофикационните дружества. Всеки клиент на дружествата с право да прекрати своя договор с едномесечно предизвестие.
2. Индивидуален уред за измерване на реално изразходваната топлоенергия /в МВтч/, така че по всяко време да се знае колко е реалната консумация.
3. Премахване на понятието "прогнозно количество".
4. Ежемесечно отчитане на реално изразходваната топлоенергия.
5. Премахване на дружествата за топлинно счетоводство.
ІІІ. Вода:
1. Разтрогване на всички концесии, касаещи доставката на Вода до гражданите на Република България.
2. Държавата да поеме функциите на концесионните дружества. Ние заявяваме: България иска! Ние искаме" Така. Най-после и българите да поискат организирано нещо от "демократичната" власт.  Досега само даваха – данъци, такси, глоби и лихви върху тях, гласът си и политическо доверие на избори и митинги. Властта обаче се разсейва и ослушва за исканията на избирателите. Президентът не пожела да слезе на улицата при протестиращите и да вземе в ръка исканията им. Медиините крепители на властта – журналисти, социолози и политолози пристъпиха към незабавна офанзива – исканията били несмислени и противоречиви, били  нереални и неизпълними. Не е далече моментът, когато ще обявят искащите за луди. В България е така от столетия – "Свестните у нас считат за луди ...". Тези крепители на гнет вековен не може да не са чели Ботев, но за съжаление никак не са го разбрали и най-вече не са го възприели за свой духовен наставник. За бъдещето на страната и народа е важно какво искат протестиращите, но още по-важно е, че вече започнахме да искаме нещо. И ако приемем хипотетично, че първите ни искания са несмислени, противоречиви, нереални и неизпълними, то с развитието на протеста исканията ще се избистрят в главите на искащите и несъмнено ще станат по-конкретни, смислени и изпълними, защото искащите не са луди, те са онеправдани и притиснати от икономическите и политически обстоятелства, а когато разумният човек е притиснат от действителността в критична ситуация, умът му работи по-бързо и ефективно. Знам го от собствен опит. Естествено е, срещайки съпротивата на властимащите и тяхните подлоги, едни от искащите да изпаднат в паника, други в недоверие и отчаяние, но тяхното място ще заемат мислещите и хладнокръвните. Човешкото общество се развива така, че умствено силните и мислещите постепено изместват като негови водачи физически силните и агресивните. Това важи особено за българското общество, което по известни причини определено е изостанало в своето развитие от другите европейски общества. Затова нека поразсъждаваме върху исканията на протестиращите българи.
"1. Да не се разпуска Народното събрание." – Правилно. Досега години наред депутатите и министрите насилваха и се гавреха с народа като му налагаха закони и правила за поведение, които вредяха на неговите интереси и унижаваха достойнството му. Сега "палачинката се обръща" и дойде време народът да се "погаври" с властимащите, като ги принуди да изпълняват неговите справедливи потребности.
"2. Създаване на обществен съвет от експерти и задължителна гражданска квота в него, който да изработи програма за изпълнение на исканията на гражданите" – Създаването на такъв съвет ще е трудна и сложна работа. Като начало може да се започне с приемането от организаторите и активистите на протеста на мотивирани предложения от отделни граждани и групи от граждани за членове на този съвет, които според тях са подходящи и заслужават присъствието си в него, със съгласието на предлаганите, разбира се. Следвайки своя здрав инстинкт за самосъхранение и вече натрупания политически опит, българите би трябвало да посочат почтени и читави  хора. Общественият съвет може да предложи на гражданите пряко да изберат главен прокурор, прокурори, съдии, съдебни заседатели и началници на районни полицейски управления, но основна негова задача ще е подготовката на избори за Велико народно събрание с единствена цел приемането на  нова конституция. Така постепенно гражданите и Обществения съвет изземват част от функциите на президента и народното събрание, което и без това е институция с ниска степен на доверие сред обществото, и основна причина за неговото разложение. Всичко това е осъществимо естествено само, ако гражданите имат желание да се самоуправляват. Насила те не могат да бъдат накарани да приложат правата си. Така ще се види зрелостта на нашето общество и доколко то е годно да се самоуправлява. Така най-после историческия въпрос "Способен ли е българският народ да направи нещо за себе си без външна чужда помощ", както и питането на Васил Левски "Народе????" ще получат своя отговор. И освен това ще се направи преброяване на патриотите и ще се види дали все още кириакстефчовците в България са повече от БойчоОгняновците, както и колко са овчите души в народното стадо.
"3. Създаване на програмен кабинет." – Изпълнението на тази задача може би ще е малко по-лесно от предната. Програмният кабинет може да се излъчи от членове на Обществения съвет, както и по мотивираните предложения на гражданите.
"4. Сключване на договор между обществения съвет и програмния кабинет." – Проста формалност. Общественият съвет може да възлага на Програмният кабинет и други задачи за изпълнение, освен посочените в листовката, които смята, че са в интерес на по-голямата част от обществото. Водещо начало в работата на Обществения съвет и Програмното правителство следва да са интересите и исканията на протестиращите граждани и незабавното им удовлетворяване. Само така протестите ще стихнат, ще се възстанови гражданския мир и хората ще могат да се отдадат на ползотворен труд. Само бързото връщане на всички граждани към нормален трудов процес и живот ще осигури своевременно излизане на страната от кризата. Всяко забавяне на решаването на исканията на протестиращите задълбочава кризата и увеличава и удължава безредието в страната, което от своя страна е предпоставка и благоприятно условие за увеличаване и на криминалните престъпления.
С изпълнението на посочените по-горе мерки ще бъдат прекъснати връзките между досегашните депутати и министри и олигарсите от друга страна. Така народът ще отвоюва държавата си от мафията. Така партиите ще гледат отстрани как хората от улицата решават въпросите си Сам. Нито едни от управлявалите досега политически партии и политици не бива да се допускат до участие в избори. Всички те носят на обществото само маразъм и разложение. Това може да е недемократично, но е пък справедливо спрямо потърпевшите от тяхното корумпирано управление. Когато бъдат изхвърлени от далаверата, тези партии ще се саморазпаднат и саморазпуснат, защото именно далаверата е това, което свързва членовете и особено ръководствата на досега управлявалите страната ни партии.
"Искания против монополите" – Най-естествено, логично и справедливо е, естествените монополи да се национализират. Това може да се направи по изгоден и за двете страни начин с преговори за всеки отделен конкретен случай без да се стига до скандали.
Пълна публичност на всички минали и настоящи договори сключени от Министерския съвет и други държавни органи и институции, засягащи материалните интереси на избирателите. За суверена не може да има скрити търговски и особено дипломатически договори и споразумения. Това е основно изискване на всяко разбиране за демокрацията. Разбира се всичко не може да стане наведнъж и веднага. Ще стане постепенно, едно по едно, с търпение, последователност, постоянство и много работа. И най-вече повече да се мисли и по-малко да се говори, и особено да се мисли преди да се говори, за да бъдат поставените основи на държавата здрави. Става въпрос за смяна на икономическата и съответно на политическата система, при което да се изолират от властта всички пребивавали в нея досега партии, което ще доведе до силни политически и социални трусове, защотото ще се засегнат материалните интереси на много партийни членове и особено на партийни ръководители. Важно е хората да осъзнаят, че няма кой да им даде това, което искат. Няма такава личност или институция. Това, което искат, трябва да си го извоюват и вземат сами.
А на загрижените за спазването на Конституцията лицемери, като госпожа Фидосова, ще отговоря така : В революционна обстановка Конституцията се суспендира, защото тя също е една от причините за изпадането в революционна ситуация. Нали нашите политици постоянно се оправдаваха с несъвършенствата на Конституцията и законите.
Така де, с тяхните камъни, по техните глави.



Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: kvg55
Категория: Забавление
Прочетен: 5721456
Постинги: 2798
Коментари: 25695
Гласове: 34087
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031