Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
10.11.2012 08:58 - Коментари(и) :
Автор: kvg55 Категория: Забавление   
Прочетен: 685 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 12.11.2012 13:54


10.11.2012г.
Упоритостта и твърдоглавието на българския министър-председател по отношение на атентата на бургаското летище започват да дават резултат. Първо, още няма война между Израел и Иран и второ – шефът на ЦРУ генерал Дейвид Петреъс подаде оставка. Преди това началниците на Интерпол и Европол дадоха противоречиви и взаимно изключващи се оценки за разследването на атентата. Генералният секретар на Интерпол, американецът Роналд Ноубъл отчете липсата на напредък в разследването като аномалия, а директорът на Европол Роб Уейнрайт каза, че има "стесняване на кръга около атентата в Бургас, но информацията не може да бъде обявена публично". Интерпол ни кори, че не признаваме исканото, а Европол е наясно, че истината за атентата не може да се обяви публично, защото ще изложи заговорниците пред света.
Нашето правителство и президент засега си траят мъдро и геройски удържат натиска на Израел, САЩ, Великобритания , а вероятно и на други сили, да се обвинят Хизбулла и Иран за организатори. Най-напред президентът Росен Плевнелиев по телевизията каза : "Ние като демократична страна не можем да си позволим бързо да вземаме решения на база на съмнения. Може би това е политически акт, на който сме свидетели от страна на Израел и други държави. Ние сме правова държава. Не можем да посочим някого преди да сме сигурни и да имаме доказателства за това. Българските, американските и израелските служби работят много интензивно. Убеден съм, че ще разполагаме с доказателства и ще посочим извършителите. Много достойно е поведението на българското правителство и на всички представители на държавата, защото не тръгваме лесно по обясненията или по удобния път да посочим някого. Ще си свършим работата, ще съберем доказателства". В тази част от интервюто най-важно и съществено е изречението "Може би това е политически акт, на който сме свидетели от страна на Израел и други държави". Точно така. Като знаем чистосърдечието на нашият президент и притеснението и неудобството, което изпитва, когато трябва да съобщи нещо неприятно и особено, когато се налага да прикрие истината, смисълът на това изречение трябва да разбираме така : Това е политически акт от страна на Израел и други държави, на който сме свидетели. Показателно в това отношение е и изречението : "Много достойно е поведението на българското правителство и на всички представители на държавата, защото не тръгваме лесно по обясненията или по удобния път да посочим някого" – "... всички представители на държавата" означава, че това не е само негова позиция.
Усетил несигурността и колебанието на президента, телевизионният водещ го атакува с въпроса : "Въздържаме се от посочване с пръст ... Казвате добро партньорство с Израел. Как Израел приема факта, че България все още не разпознава тезата за Хизбулла като вярна? " И след като господин Плевнелиев се повтори в отговора си, водещият реши да го притисне по-силно : "Ясно ми е че няма да кажете дали има заподозрян или не. Но все пак ... има ли заподозрян? ", при което, за да се измъкне президентът намеси и международните криминални служби, като в притеснението си им прикачи неправилно думата "глобални" : "Има сериозни следи които водят в определени посоки. В следващите няколко седмици глобалните служби и кооперирането между тях, ще доведе до сериозен напредък в следствието". След този объркан и абстрактен отговор водещият, за да изкопчи нещо конкретно реши да го обърка още повече с въпроса : "А резултатите от това следствие ще изненадат ли някого? ". И президентът се изпусна : "Рано е да посочваме ... България е символ точно на обратното. Да си свършим професионално работата, да имаме доказателства и да ги покажем на света. В началото и Израел, и Америка, и Великобритания, очакваха България много бързо да посочи определена посока. Ние заехме твърда и категорична позиция – нека първо видим доказателствата и тогава ще посочим виновните". Така значи. Израел, Америка и Великобритания са очаквали и много са се надявали на България. Но на господин Плевнелиев му се иска родината му да е символ на обратното, тоест да има достойнство и авторитет пред света, и затова чакаме от Израел, Америка и Великобритания достоверни доказателства, а не внушения. И затова, въпреки проявеното колебание, още веднъж му казвам : Браво, Господин Президент! Браво!
По-късно и министър-председателят Борисов при среща с председателя на Министерския съвет на Ливанската република Негово Превъзходителство Наджиб Микати изрази същото становище : "Българското правителство не посочва никой с пръст, преди да има ясни доказателства за това".
Десетина-дванадесет дена преди атентата човекът от ЦРУ дойде лично на крака в България за да се увери в предаността на силния човек у нас, но явно е останал с грешно впечатление от него, в резултат на което е направил и грешни изводи за неговите настроения и провалът е съвсем логичен. А след като Барак Обама спечели втори мандат за президент, оставката на провалилият се шеф стана наложителна. Освен това е много вероятно замислената от ЦРУ и МОСАД и осъществена терористична операция да е станала без знанието и санкцията на президента на САЩ. Та това са едни от причините да пришият любовница на генерал Дейвид Петреъс. Освен това смятам, че държавният секретар Хилъри Клинтън е много по-запозната с подробностите около (преди и след) атентата, отколкото президента, и неслучайно из публичното пространство се говори и за нейната оставка в скоро време.



Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: kvg55
Категория: Забавление
Прочетен: 5854987
Постинги: 2830
Коментари: 26053
Гласове: 34369
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930