Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
23.09.2012 18:22 - Коментари(и) :
Автор: kvg55 Категория: Забавление   
Прочетен: 619 Коментари: 0 Гласове:
1

Последна промяна: 10.11.2012 07:19


23.09.2012г.
Нашите политици видимо ме четат, и то внимателно, в Blog.bg и вземат акъл, при това безплатно, от мъдрите ми писания и съдържащите се в тях ценни идеи и практически съвети за текущата и стратегическата политика на България. Най-напред премиер-министърът Борисов се възползва от разсъжденията ми за по-значима роля на България в международната политика, за сериозна и действителна външна политика, каквато възможност ни се предостави след атентата на бургаското летище, около който атентат се преплитат интересите на САЩ, Израел и страни от Близкия изток, а в по-разширен план и на всички ”велики” сили. При първата появила се възможност за отстояване на засегнат български интерес, главният кашавар на републиката господин Борисов изпъчи политически мускули и показа решителност и воля за съпротива.
С оригиналният си своеобразен, невъобразим и изключително елегантен политически стил "Свсм" хвана бика за рогата, като преди това го направи разноглед, смесвайки смело и умело иска за 1 милиард евро на дъщерната на руската държавна корпорация "Росатом" компания "Атомстройекспорт" срещу НЕК за изпълнени поръчки във връзка със строителството на АЕЦ "Белене", подаден в Арбитражния съд в Париж с българо-руската дружба от векове за векове, източно-православната религия, проектът на друга руска компания "Газпром" – "Южен поток", хипотетичното посещение на президента Путин у нас на 9 ноември т.г. и накрая за по-голям авторитет, както подобава на страна член на ЕС, прибави към сместа и ОЛАФ –Европейската служба за борба с измамите. В тази си външнополитическа изява господин Борисов изпълни буквално препоръката ми в постинга от 24-ти януари т.г. в борбата си с противниците да следва мъдрият съвет на Сун Дзъ : "Подхвърли стръв, за да примамиш врага. Създай привидност за безредие и тогава му нанеси съкрушителен удар". Стръвта беше подхвърлена още на 28 март с решението на правителството за окончателно спиране строителството на ядрената електроцентрала в Белене, което в същото време беше и ответ на удара, нанесен му от Станишев с катарско-българския бизнесфорум, за което писах преди време. Сега се създава безредието. Съкрушителният удар тепърва предстои. Мястото на удара е Арбитражният съд в Париж , а времето още не е известно на обществеността.
Хубаво е, че управляващите се вслушват в съветите на избирателите си. Това е демокрацията в действие и европеското отношение към редовите граждани на републиката от страна на властимащите. Още по-хубаво е, че и опозицията го прави. Защото, когато дойде на власт вече ще е придобила този полезен за държавата и народът ни навик. Но все пак първопроходците са ПП ГЕРБ и нейният велик лидер.
И понеже ГЕРБ и БСП непрекъснато се дебнат и следят ходовете си, виждайки предимството, което ГЕРБ и Борисов придобиват в демократичното строителство на  родината, председателят на БСП Сергей Станишев, след като се е запознал с моята теоретична постановка, разяснена в няколко постинга, за разумно ограничената частна собственост върху средствата за живот и производство, за отхвърлянето на разрушителната за обществото човешка алчност и егоизъм и заместването им с присъщата на съвременния високо развит и обществено мислещ човек съзнателна разумна дейност в полза на обществото и себе си, възприел я е изцяло с ум, душа и сърце и е успял да убеди в нейната правилност и историческа необходимост членовете на Националния съвет, който на заседанието си от 15-ти септември е взел решение парламентарната група на Коалиция за България да поиска от Народното събрание да спре всички големи приватизационни процедури в държавата за неопределено време. Става въпрос за замислената от ПП ГЕРБ приватизация на "БДЖ – Товарни превози" ЕАД, "Терем" ЕАД, "ВМЗ Сопот" ЕАД, "Техноекспортстрой" ЕАД и на миноритарните дялове в електроразпределителните дружества. Социалистите са отчели и острата ми критика към парламентарното им мнозинство, което през 2007-ма година е приело "Закон за възобновяемите и алтернативните енергийни източници и биогоривата", с който закон потребителите на електроенергия се обричат на пладнешко обирджийство от покровителствуваните от разпоредбите на закона частни производители на електроенергия от възобновяеми източници, и са взели мерки за поправяне на причиненото на народа зло с предложение до Народното събрание да се промени методиката, по която ДКЕВР определя цените на електроенергията, топлоенергията и водата, като се стимулират компаниите, произвеждащи и доставящи тези услуги да намаляват разходите. Сред внесените от социалистите предложения ще бъде и искането ДКЕВР да се избира от Народното събрание с квалифицирано мнозинство от 2/3 от народните представители и всички решения на държавния регулатор да са публични, както и създаването на самостоятелна инвестиционна компания, която да управлява държавните дялове в търговските дружества със смесено дялово участие.
Но това е само първата, твърде малка и крайно недостатъчна стъпка. Следващата стъпка следва да бъде включване в предизборните им обещания приемането на закони за национализация на всички електропроизводителни и електроразпределителни дружества, на ”Лукойл Нефтохим Бургас” АД, на водоснабдителните дружества и топлофикациите, създаване на държавни търговски банки, както и одържавяване на горите и въвеждане на държавен монопол върху дърводобива. Сега се сещам, че не съм ги критикувал за въведения от тях плосък подоходен данък. Критикувам ги! Да включат веднага отмяната му в предизборните обещания, докато ГЕРБ не са ги изпреварили. Лапането на свръхбогатите трябва да се ограничи до здравословният за обществото и самите тях максимум. Тези обещания, предвид политическата настройка на масата от избирателите, несъмнено ще им донесат изборен успех с повече от половината подадени действителни гласове. Това ще им даде възможност за съставяне на самостоятелно правителство и отвори пътя за извършване на решителната стъпка – практическото осъществяване на обещанията, нещо в което ние не се съмняваме, предвид досегашните демократични практики на нашите политици. Колко спокоен и нормален ще стане живота на измъченият ни до крайност редови гражданин, а?
Хубаво, ама много хубаво не е на хубаво, е отбелязал народът ни, на когото вярвам и затова радостта и оптимизмът ми от по-горния ред увяхват. Така е. Защото, нито ГЕРБ ще направи ревизия на прехода, както преди време си бърбореше господин Борисов; нито БСП ще тръгнат да обещават национализация на съставляващите гръбнакът на икономиката производства и финанси за да осигурят, защитят и стабилизират живота и поминъка на населяващите територията аборигени, макар такива мерки да се изповядат от социалистическата идеология и да са желани от членовете и симпатизантите на социалистическата партия.
Четат ме, вземат акъл, ама само за това, което е в личен и групов интерес на партийните им върхушки, което означава, че нашите водещи политици не принадлежат към съвременния развит човек. Следователно, те не могат и няма да изведат държавата от кризата, не могат и няма да водят народа към по-добро бъдеще. Не могат, и не само защото не знаят как, а и защото не искат, което е по-същественото и от значение за нас избирателите в предстоящите най-много след десет месеца избори.
26.09.2012г.
Не мога да се стърпя и отново ще се похваля. Станалото е много показателно и архиважно за бъдещето на Родината ни и си заслужава нескромността. И ще продължавам да се хваля. Да не съм по-глупав и по-прост от другите, я.
Този път президентът господин Росен Плевнелиев от високата трибуна на ООН в седалището на организацията в Ню Йорк потвърди написани от мен преди два месеца думи относно атентата на бургаското летище. И казаното от него беше чуто от целокупното човечество в цял свят. Преди два месеца казах, че ”сега се чака българското МВР да разнищи случая и да посочи правилния враг” и господин Плевнелиев пред цялата планета го потвърди с думите ”В началото и Израел, и САЩ и Великобритания очакваха България да посочи посока”, т. е. разкрие ли се самоличността на извършителя, по-лесно ще се стигне и до вдъхновителите, поръчителите и стоящите зад тях организации и държави, за да получат те справедливо възмездие за сатанинското си дело. По-късно препоръчах да не се бърза с изводите и зявленията, докато не се разкрие цялата обективна истина около случая и че в съвременната политика трябва да се говори само истината, което е единствено отговорната политическа позиция. И господин Плевнелиев отново го потвърди : ”България като демократична държава не може да си позволи бързо да взема решения на база на съмнения. Ние се придържаме към демократичните практики. Ние сме правова държава. Не можем да посочим някого, преди да сме сигурни, че имаме доказателства за това. За това и работим. ... Ние събираме овациите заради начина, по който работим по този случай. ... Ние заехме достойна позиция. Нека да видим доказателствата и тогава ще посочим”.
Браво, Господин Президент! Браво!
Коментирайки делото за радикален ислям, което се води в Пазарджишкият окръжен съд срещу 13 имами, обвинени за участието си в нелегалната радикална организация "Ал Уакф ал ислями" господин президентът говори за нещо, което вече съм написал, но още не съм публикувал. Господин президентът говори за онези безотговорни политици, които с необмислени или със съвсем съзнателни провокативни действия предизвикват напрежение в обществото и държавата. ”Много често отиграването на ситуацията, включително и от политици, довежда до напрежение.”, казал от световната трибуна господин президентът. Такова единомислие между народ и управляващи означава и говори много. Наличието му означава, че девизът на държавата ни не е само думи и един надпис на фасадата на Народното събрание, а има реално покритие с мислите и действията на целият народ. Това означава, че народ и управници са единни, че ръководителите на държавата са на прав път и че тази държава няма да загине и  изчезне, каквито необосновано песимистични мисли и виждания каканижат политици,  журналисти и редови граждани за да се правят на интересни.




Гласувай:
1



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: kvg55
Категория: Забавление
Прочетен: 5888735
Постинги: 2836
Коментари: 26130
Гласове: 34429
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930