Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
13.11.2011 21:47 - Коментари(и) :
Автор: kvg55 Категория: Забавление   
Прочетен: 288 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 16.02.2019 07:04


13.11.2011г.
Изборите приключиха и крайните резултати са известни. Каквито магарета сме си  избрали, такива магарета ще яхаме и такива магарета ще ни ритат през следващите четири-пет години. За присъствието на магаретата в българската политика и за други особености на националния изборен процес разсъждавах в предишни постинги. Правилността на разсъжденията ми в тази посока потвърди и председателят на управляващата ни партия, който на пресконференцията в НДК-то след втория тур на изборите каза : "Който бяхме посочили от ГЕРБ, той щеше ‘а става президент ... " (30.10.2011, 39-та минута). От богат и вековен горчив опит народът ни е умозаключил, че по-добре е да те ритне кон, отколкото магаре. От своя страна, също от личен опит, ще допълня – конят вози по-добре от магарето. Така че, каквото сме избрали – избрали, връщане назад няма да има, въпреки напъните за касация. А касацията, и евентуално различни от сегашните резултати, особено в избора на президент, не биха били здравословни за нацията. Само ще удължат и направят по-болезнена агонията на здравия разум по нашите земи.
А и Негово Превъзходителство Посланикът вече ни зарече : "Предизвикателството, което отправям към г-н Плевнелиев е – къде са вашите идеи, питам аз, реформите трябва да се случват, трябва да се поема отговорност" (News.bg).
Явно е, че превъзходителството не е запознато с блога ми и не чете написаното в него, където съм указал къде са идеите на новоизбраният президент. Затова и рече : "Основен приоритет за новоизбрания президент е реформата в съдебната система. Господин Борисов и господин Плевнелиев, къде са вашите идеи за нея, питам аз" (в-к Сега).
Е, хубава работа, Ваше Превъзходителство. Къде са идеите за реформа в съдебната система? Как къде – в главата на вицепрезидента, вменени са й още от бившият й началник, когато беше министър на правосъдието, толкова е близко до акъла.
Предвид поставената от превъзходителството приоритетна задача пред новоизбрания президент, може да се окажат прави някои гласове, които иронично подхвърлят, че формално може да сме избрали президент, но на практика ще имаме президентка, изхождайки от различията в характерите на президента и неговото вице. От личният си опит с дами, колежки и съпруга, напълно споделям въпросните иронични съмнения. И в този смисъл излиза, че председателят на ПП ГЕРБ хитро ме е преметнал. Хем се е вслушал в мъдрата ми препоръка да издигне кандидатурата на дама за президент, хем така творчески умно я е приложил в практиката, за да не излезе пред обществото, че го водя за носа.
В същия ред на мисли, все повече се убеждавам, че и господин посланикът ме чете. Но неговото служебно положение още по-малко му позволява да го признае публично и затова, за заблуда на публиката, пита двамата най-важни и отговорни мъже в държавата ни, къде са им идеите. А това, че Негово Превъзходителство много добре знае къде се намират идеите на президента и министър-председателя ни, се потвърждава и от рисунката на известен наш карикатурист, отпечатана във всекидневник с четири букви.
Негово Превъзходителство обича и уважава страната ни, хората ни, и е загрижен са нас : "Искам да поздравя новоизбраните президент и вицепрезидент Росен Плевнелиев и Маргарита Попова. Също така поздравявам и основните опоненти г-н Калфин и г-жа Кунева. Това са добри хора, аз високо ги уважавам" (в-к Труд); "Преобладаващата част от съдиите, прокурорите и полицаите са добри хора, малкото нечестни трябва да бъдат изведени от системата. Аз високо уважавам съдиите, прокурорите и полицаите в България. Не искам да критикувам тях като професия" (в-к 24 часа); "Дошъл е моментът да се мисли с поглед напред. Сега премиерът и правителството имат нова възможност да реализират важни промени в България и гражданите на България дават възможността на правителството да направят необходимото са подобряване на страната. Сега предизвикателството пред правителството е дали ще поеме тази възможност, която му се дава" (Vesti.bg); "Управляващите трябва да вземат здраво юздите, защото всички искат да видят прогрес в страната ... Меденият месец свърши" (в-к 24 часа); "От страна на САЩ ние ще подкрепим това правителство в името на българските граждани по всякакъв начин, по който е възможно" (News.bg), и ред подобни загрижени мисли, изказани от Негово Превъзходителство по БНТ в студиото на "Денят започва" на 07 този месец.
Моя милост също е загрижен за състоянието и бъдещето на родината на господин посланика : "Младите в САЩ са 47 пъти по-бедни от възрастните – Разликата в богатството между младите и старите в САЩ е достигнала рекордни размери заради икономическия спад през последните години, пише "Асошиейтед прес". Според държавната статистика американците над 65 години имат 47 пъти повече активи, от колкото гражданите на САЩ под 35 годишна възраст. Като правило възрастните хора спестяват пари цял живот и затова имат повече средства от младите. Въпреки това преди 25 години това съотношение е било между 5:1 и 10:1, а сега е 47:1. Така от 1984 г. насам разликата в богатството на млади и стари е нараснала 4.7 пъти. Средният доход на домакинство, главата на което е над 65 години, е 170.5 хиляди долара, което е 42 на сто повече от колкото през 1984 г. Младите хора обаче изкарват само по 3.9 хиляди долара, което е 68% повече от 80-те години на миналия век. 37 на сто от домакинствата в САЩ, които са оглавявани от млади хора, имат нулево или отрицателно състояние. Ситуацията след кризата се влошава допълнително, тъй като старите не бързат да се пенсионират и така за младите не се откриват достатъчно работни места. Младите специалисти са най-уязвими към безработицата, която от няколко години вече е над 9 на сто в САЩ" (в-к Дневник);
"Американците – все по-бедни – Броят на американците, живеещи в бедност, нарастна до 46,2 милиона души през миналата година, съобщава Би Би Си като се позовава на официални данни от статистическото бюро на САЩ. Нивото на бедността през 2010 г. е 15,1%. За сравнение през 2009 г. този процент е бил 14,3. Американците, които нямат здравни осигуровки също се увеличават до 49,9 милиона души. Това е най-високото ниво от 1983 г. насам, като броят на американците, които живеят под линията на бедността се увеличава за четвърта поредна година. Данните на американската статистика показват, че афроамериканците и испаноговорящите са в по-тежко положение – съответно 27,4 и 26,6 на сто от тях живеят в бедност. Дори младите американци са силно засегнати от кризата. 22 на сто от хората под 18-годишна възраст живеят под линията на бедността. В южните щати ситуацията е по-тежка. Най-много бедни хора има в Мисисипи – 22,7%, следвани от Луизиана, Джорджия, Ню Мексико и Аризона.  Най-ниско ниво на бедност е регистрирано в Ню Хемпшир – 6,6 на сто" (Dnes.bg);
Над 46 милиона души в САЩ живеят в бедност – Вашингтон – Рекорден брой американци – 46,2 милиона, живеят под прага на бедността, сочи доклад на Бюрото за преброяване на населението за 2010 г., цитирано от Ройтерс. В процентно отношение недоимъкът е засегнал 15,1 на сто от населението, което е максимум от 1993 г. насам. Що се отнася до броя на живеещите в бедност, то той е рекорден от 1959 г. до сега. През 2010 г. за праг на бедността се смята годишен доход на четиричленно семейство от 22 113 долара. Според статистиката през 2007 г., която беляза началото на кризата в САЩ, средните реални доходи на домакинство са спаднали с 6,4 на сто, а 2 г. по-късно през 2009 г. – с още 2,3 на сто до 49 455 долара. През 2010 г. те вече са 46 326 долара. Наред с това броят на американците без здравни осигуровки остава висок – 49,9%. ”Влошаването на пазара на труда доведе до спад в доходите, загуба на работни места, а оттам и до загуба на здравни осигуровки”, казва Хайди Шиърхолдс от Института за икономически политики. Бедността засяга най-вече чернокожите и испаноговорещите – 54%. Следват ги азиатците – 12,1%, и светлокожите – 9,9%. По-голямата част от населението с ниски доходи живее в южните щати. С 15,1% бедни САЩ заемат челното място по този показател сред развитите държави, твърди базираната в Париж Организация за икономическо сътрудничество и развитие" (в-к Труд);
Скок на бедността в САЩ – Годишният доход на средностатистическото американско семейство е спаднал с повече от 2 процента в сравнение с предишната година, съобщи Би Би Си. В кореспонденцията се посочва, че това е твърде висок показател с оглед на факта, че 70 на сто от националния доход на САЩ се формира от потребителските разходи. САЩ за бедни се смятат хората, чийто годишен доход не надвишава 11 139 долара. Същевременно четиричленно семейство се приема за бедно, ако общият годишен доход на членовете му е не по-висок от 22 314 долара. През последните 4 години броят на американците, живеещи под прага на бедността, расте непрекъснато, сочат данните от националната статистика на САЩ. През миналата година броят на бедните е бил  46.2 милиона, което е една шеста от населението на страната. Това е най-високият дял, регистриран от 1959 година насам. Най-тежко е положението сред афро- и латиноамериканците" (News.bg).
Приятелите затова са приятели, за да си помагат и да са полезни един на друг. Така че, най-приятелски, прочетете ме много внимателно и задълбочено, господин посланик : Ако Федералното правителство има интерес да се запази по-дълго във времето целостта на съюза, то незабавно следва да прекрати приятелските си, а още по-добре ще е да прекрати всякакви връзки с Република България. Наличието на милиони бедни в страната на неограничените възможности по причина на обществено-икономическата система, а не по техен личен, свободен и независим избор, е тежък удар върху доброто име на Америка, помрачава блясъка на американската мечта и разколебава вярата на прогресивната международна общност във възможностите на своя лидер. И ако Вашите сенатори, конгресмени, президент и министри, господин посланик, желаят благото на народа си и величието на родината си, не само в научно-техническия прогрес, но и във всяко едно отношение, то трябва незабавно да ориентират законодателството на страната към универсалните принципи на либертарианството и по-често да се вслушват в казаното от мъдри хора като конгресмена Рон Пол и членовете на ”ИРКА”.
Осъществяването първи от планетата на контакт с извънземна цивилизация, към какъвто благородно се стремят Космическата агенция, Пентагона, ЦРУ и ФБР, и преди всичко публичното му оповестяване пред човечеството, с факти и доказателства, ще предизвика в общественото съзнание на човечеството взрив с вековни последици от възхищение, преклонение и най-важното, от послушание, дори сред невярвящите в свещената мисия на Америка. Но все пак, това е само хипотетична възможност, с твърде много неизвестни, условности и непредвидими резултати, за което вие сам се досещате. Осъществяването на една такава възможност, на едни вътрешно стабилни Съединени американски щати, ще бъде в пъти по-блестяща и неотразима за противниците Ви. А и вероятността извънземните да предпочетат за първият си официален контакт с нашата цивилизация страна (като България например), без сериозни вътрешни проблеми, без агресивно поведение към обкръжаващият я свят, с население предварително подготвено от учените, литературата, пресата, телевизията и киноиндустрията за добронамереността и миролюбието на космическите пришълци, ще е много по-голяма. Затова и насочвам Вашето внимание към идеите на либертарианството като форма за хармонично, богато и безкризисно битие на страната Ви, защото в Манифеста на либертарианците е записано : ”Колкото по-капиталистически ориентирана е една култура, толкова по-голяма е нейната свобода и богатство”; ”По-малко капитализъм означава повече бедност”; ”Политическата и икономическа свобода на капитализма освобождава най-добрите умове и най-амбициозните хора да строят, създават, изобретяват и подобряват човешкото битие”; Капитализмът процъфтява, защото е единствената система на свободни умове, свободни личности и свободни пазари”; ”Ако искаме да се възродим културно, трябва да защитим каузата на политическата и икономическата свобода” и така нататък в период.




Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: kvg55
Категория: Забавление
Прочетен: 5868094
Постинги: 2832
Коментари: 26073
Гласове: 34383
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930