Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
21.06 08:17 - Коментари - Кой се стяга за война?
Автор: kvg55 Категория: Политика   
Прочетен: 3260 Коментари: 26 Гласове:
2

Последна промяна: 21.06 08:22

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
21.06.2019г.

     US-Американското НПО RAND Corporation (https://www.rand.org/), което се занимава с подобряване на политиката и вземането на решения чрез изследвания и анализи, наскоро публикувало доклад под заглавие "Свръхпредставяне на небалансираната Русия. Оценка на въздействието на опциите за налагане на разходи" (Overextending and Unbalancing Russia. Assessing the Impact of Cost-Imposing Options), което изследване е практическа препоръка, как САЩ да използват уязвимостта и слабите места на Русия, за да ограничат още повече политическите и икономическите ѝ възможности, което е признаване равнопоставеността на Руската федерация от страна на Съединените щати. "Това изследване е колективно усилие на опитни дипломати – на бившия помощник-държавен секретар по европейските въпроси и посланик на САЩ в ЕС Джеймс Добинс; професорът от Института "Брукингс", Американския институт по отбрана, преподавател в Университета за национална отбрана и служител на военното разузнаване Рафаел Коен, както и седем други изследователи на RAND, специализирали се в международните отношения, военната индустрия, разузнаването, политическите и техническите науки". Впечатляващ творчески колектив.
Докладът всъщност е резюме на по-обширно изследване с повече от 300 страници, наречено "Разширяването на Русия. съревноваване от благоприятни позиции" (Extending Russia. Competing from Advantageous Ground) от същите автори.
Та другарите от RAND Corporation предлагат на правителството на Съединените щати следното за умиротворяването на Руската федерация, като са разделили препоръките на четири части – икономически, геополитически, идеологически и информационни, военни :

1)                     Увеличаване на производството и износа на нефт и газ от Съединените щати, което може да повлияе на световните цени и съответно да намали печалбите на Русия; засилване и разширяване на санкциите, където участието на други страни в този процес е важно. Следва помощ за Европа при намирането на нови доставчици на газ, включително доставки на втечнен природен газ. И накрая, подкрепа за миграцията от Русия в други страни, особено на квалифицирани работници и образовани младежи.

2)                     Предоставяне помощ на Украйна чрез оръжейни доставки, което може да засегне най-много уязвимосттта на Русия, като всяко увеличение на доставките на оръжие и инструктори от САЩ за Украйна трябва да бъде внимателно калибрирано за тази страна, за да се увеличат разходите на Русия, без да се предизвиква много по-широк конфликт, в който Русия, поради близостта си, ще има значителни предимства; увеличаване подкрепата за сирийските екстремисти, ако останат, разбира се, което може да е невъзможно, предвид радикализацията, фрагментацията и упадъка на сирийската опозиция; насърчаване на либерализацията в Беларус, което се определя като авантюра от страна на Съединените щати; Разширяване на връзките и влиянието на САЩ в страните от Кавказкия регион и Средна Азия; организирането на преврат в Приднестровието и експулсирането на руските войски (?).

3)                     Намеса във вътрешните дела на Руската федерация – подкопаване на доверието в избирателната система; създаване на представа, че политическият елит не служи на интересите на обществото; подбуждане към протести и ненасилствена съпротива; подкопаване на имиджа на Русия в чужбина; персонални атаки срещу президента Путин.

4)                     Най-интересни са препоръките за военни действия, които за разделени в три направления : атакуване на Руската федерация по въздух, по море и по суша.

                   "Посочено е, че прехвърлянето на бомбардировачи в близост на ключови стратегически цели в Русия ще има голяма вероятност за успех и със сигурност ще привлече вниманието на Москва и ще предизвика загриженост. Разходите и рисковете, свързани с този вариант, са малки, тъй като бомбардировачите са базирани извън зоната на покритие на повечето балистични и наземни крилати ракети, които са в експлоатация с Русия"; Прехвърлянето на изтребители, така че те да са по-близо до целите си в Русия; разполагането на допълнителни тактически ядрени оръжия в регионите на Европа и Азия; разработване нови нископрофилни бомбардировачи на далечни разстояния или да се увеличи значително броят на онези видове, които вече предизвикват безпокойство в Москва.

                   "По линия на морската конфронтация RAND предлага да се увеличи присъствието на американските и съюзническите военноморски сили в тези области, които счита за потенциално опасни заради Русия. Може да се предположи, че това се отнася за Балтийско море, Арктика, както и за Черноморско-средиземноморския басейн; увеличаване на инвестициите в научни изследвания и разработване на нови видове оръжия, които могат да ударят руските подводници с ядрени оръжия".

                   "На сушата се предлага увеличаване на броя на европейския контингент на НАТО чрез директно поставяне в близост до руските граници. Освен това се изтъква значението на увеличаването на броя и мащаба на военните учения на НАТО в Европа, което ще бъде ясен сигнал за Русия".

По http://pogled.info/

image

image
Една от красивите цели на us-американските оръжия.
Гласувай:
24
22


Вълнообразно


1. slavimirgenchev1953 - Цъвецките свине
21.06 09:23
не могат, без да воюват. Тъй като не ги бива за нищо, освен да пият и да се бият, те само се въоръжгават, нападат съседите си и мечтаят вкупом да живеят в США.
цитирай
2. pompadurpoligor - току що напомпих няколко постинга и ...
21.06 15:48
току що напомпих няколко постинга и започвам с минусите.
доста е скучно

пулю
цитирай
3. pompadurmisana - тоя полигорален жабок пак ме изп...
21.06 16:02
тоя полигорален жабок пак ме изпревари
аз щях да го напомпя
цитирай
4. pompadurjufla - баба напикана и тук ли се е довлякла
21.06 16:10
баба напикана и тук ли се е довлякла
цитирай
5. kvg55 - До 1. slavimirgenchev1953
21.06 16:12
Да, бе! Us-американците почват войните, руснаците ги завъшват в своя полза. Справка Сирия.
цитирай
6. pompadurlexparsy - Младене, приятелю, велик си!
21.06 16:16
Нямам намерение, нито да парадирам, нито да се оплаквам, а със хладен ум да отворя очите на тези в блога, които могат да видят нещо през тях!
цитирай
7. pompadurgadulka - Ама защо всички ми завиждате, като ...
21.06 16:23
Ама защо всички ми завиждате, като ме помпят?
Негодници!
цитирай
8. pompadurvaldor1355 - Боби, не ти завиждаме! Аз съм луда ...
21.06 16:44
Боби, не ти завиждаме!
Аз съм луда по теб!
Целуни ме, моля те!
цитирай
9. radostinalassa - Едната точка започват да я изпълняват
21.06 17:14
Внесоха ни шистов газ от США. Но други казват, че това е прекупен руски газ. Американските свине не се боят да се изцапат. Това е ежедневното им състояние.
цитирай
10. merlin68 - То това не са спирали САЩ да го правят ...
21.06 18:21
То това не са спирали САЩ да го правят от времето на разпада на СССР, това е медийната част на доклада, ако той въобще има друга част.
По интересно е, ще посмеят ли американците да нападнат Иран? Бай Дончо дал заповед, тази сутрин да бъде атакуван Иран, но в последния момент размислил и оттеглил заповедта:))) Тази новина за идиоти чух днес по радиото. Всъщност, бай Дончо нищо не е размислял, просто от Пентагона са му съобщили лошата новина, че не са готови за война с Иран и ако не си оттегли заповедтта, резултатът може да е плачевен за американската армия, включително и за самолетоносачите там. Тази незапочнала още война, започва така, както янките отдавна не са получавали - първите загуби са техни. Иранците им "приводниха" дрон струващ 130 млн.$ без да им мигне окото. А днес в Иран е външният министър на Турция, където с колегата си са подписали план за разширяване на сътрудничеството в регионалните и международни дела.
цитирай
11. kvg55 - До 9. radostinalassa
21.06 18:33
И руски да е газът us-американците са го преработили в демократичен.
цитирай
12. kvg55 - До 10. merlin68
21.06 18:36
Всичко май ще си остане само със заканите.
цитирай
13. radostinalassa - Горките янки
21.06 20:36
Защо се излагат с техните ПВО ? Чак се отказаха да нападнат Иран, защото са по - слаби. Това е нечувано, началото на края им. Светът ще си отдъхне от тяхното енергийно потребление.
цитирай
14. kolevn38 - Ей пръдло, бегай да си продаваш ярмата за овце, свине и кози. И да си изкараш новите фусти от нафталина, че Путкин скоро ще ти връчи медаль за отвагу.
21.06 21:28
radostinalassa написа:
Защо се излагат с техните ПВО ? Чак се отказаха да нападнат Иран, защото са по - слаби. Това е нечувано, началото на края им. Светът ще си отдъхне от тяхното енергийно потребление.

цитирай
15. kolevn38 - Освен в Щатите мечтаят и за Европата и нашата България. Интересно почему:)
21.06 21:30
slavimirgenchev1953 написа:
Цъвецките свине не могат, без да воюват. Тъй като не ги бива за нищо, освен да пият и да се бият, те само се въоръжават, нападат съседите си и мечтаят вкупом да живеят в США.

цитирай
16. freeoldmen - Забелязвам освежаваща тенденция за kolevn38.
21.06 21:39
Понеже никой друг не го ебава за нищо, човека си намерил идейна противничка, дето си мисли, че може да надвие.
Ама понеже не му стига умствен капацитет за друго, се фърля на лични обиди.

цитирай
17. radostinalassa - Коко38 е известен селяндур, който става само ...
21.06 21:43
да храни кокошките. Него и Ге.чо не ги чета, защото както се казва не е хигиенично.
Лични обиди използва и Лайфчо, затова се съмнявам в някои неща около него.
цитирай
18. pando - Коко 3800
21.06 22:04
Защо пикайш гаС бе?
Тежки времена настават-не знаеш чий гъз да лижеш....
цитирай
19. freeoldmen - 17. radostinalassa
21.06 22:26

"Него и Ге.чо не ги чета, защото както се казва не е хигиенично."

Браво!

Айде още малко усилие, и спри да четеш и пропагандираш тъпизмите на
конспиративните теории...

Да знаеш, освобождава.
Минах по тоя път.
цитирай
20. radostinalassa - 19. freeoldmen
21.06 22:58
Какво имаш предвид? До какви прозрения си стигнал преди мене ?
цитирай
21. krumbelosvet - Вижте му речника
21.06 23:00
Вижте му речника от на колевн38. Колко е прав Димитров, кои са у нас диваци и варвари.
цитирай
22. radostinalassa - 21. krumbelosvet
21.06 23:09
Отдавна съм го баннала . Не заслужава да се чете този селяндур. Ще ми развали коментарите.
цитирай
23. born - Не сте прави по отношение на Коко3800.
23.06 23:27
Според панагюрското Гочи Коко дава ляп на огромно множество гладуващи свои работници под формата на меринджей. Голямо dude е пича !
Хвала на такиви меринджеи !
цитирай
24. kvg55 - Благодарности!
25.06 11:23
Благодаря на всички коментирали!
цитирай
25. zaw12929 - СВИНЕТЕ ПОБЕДИХА ПЕСОВЕТЕ НАПОЛЕОН < ХИТЛЕР< ИСЛЯМСКА ДЪРЖАВА
01.07 00:05
slavimirgenchev1953 написа:
не могат, без да воюват. Тъй като не ги бива за нищо, освен да пият и да се бият, те само се въоръжгават, нападат съседите си и мечтаят вкупом да живеят в США.


КАКВОТО СА НАПРАВИЛИ НА ВАС ДОБРО НЕ СА СТОРИЛИ_ ПОБЕДИЛИ СА ВАШИТЕ ЛЮБИМЦИ ХАПОЛЕОН< ХИТЛЕР< ДЖИХАДИСТИТЕ НА ИД- ЖАЛКО ЗА ВАШИТЕ МЕЧТИ! ТОВА СА ФАКТИТЕ, ПРЕГЛЪТНЕТЕ СИ ОМРАЗАТА- НОСИ НЕЛЕЧИМИ МОЗЪЧНИ ИЗНЕНАДИ. НЕ СИ ЗАСЛУШАВА ОТ ИНАТ ДА ГУБИМ ПРЕДСТАВА И ЖИВОТ
цитирай
26. zaw12929 - МИСЛЯ: Кой се стяга за война ли?! ...
01.07 00:12
МИСЛЯ: Кой се стяга за война ли?! Стягат ни- карат ни да си купуваме оръжие- тикат ни в огъня, още не ни пари... но ни иизлиза прескъпо: на гол тумбак- Ф-16 за авиошоу. Важното е да има сделка . Не се очертава точно ние да победим Русия нали Цар Борис каза: Винаги със... но никога срещу Русия, че... ще я докараме до просия Там сме а ?!
цитирай
27. kvg55 - До 26. zaw12929
01.07 04:02
Уроците на историята не се четат.
цитирай
28. zaw12929 - ВОЙНОЛЮБЕЦА ДА ПОМНИ ХИТЛЕР И СТ...
02.07 22:52
ВОЙНОЛЮБЕЦА ДА ПОМНИ ХИТЛЕР И СТАЛИН- ЗА ПОУКА: Хитлер завърши своя живот в яма от артилерийски снаряд, залят с 20 литра бензин и мъртъв изгорен. Сталин прие парада на Победата на Червения площад в Москва и поведе руския народ към космоса.
ПОЗДРАВИ!цитирай
Търсене

За този блог
Автор: kvg55
Категория: Забавление
Прочетен: 666154
Постинги: 301
Коментари: 3448
Гласове: 17299
Календар
«  Декември, 2019  
ПВСЧПСН
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031