Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
10.08 06:58 - Коментари - Защо крее българинът?
Автор: kvg55 Категория: Политика   
Прочетен: 1210 Коментари: 24 Гласове:
17

Последна промяна: 10.08 07:21

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
10.08.2017г.
     С встъпването в длъжност на първото правителство на СДС след преврата от десети ноември, започна налагането на капиталистическите обществени отношения, които впоследствие у нас се изродиха отчасти във феодални. Това беше целта на САЩ, а проводници на интересите им Международният валутен фонд и Световната банка. Ние и без това още от социализма бяхме длъжници на МВФ. Правителството на Филип Димитров стартира ре(и)формата с отношенията в селското стопанство. Още със създаването на Аграрно-промишлените комплекси (АПК) при социализма, започна отчуждаването на българския земеделец от земята. С връщането на земята в реални граници той беше поставен при идиотски условия – нямаше вече волове за да се обработват върнатите в реални граници парчета земя – дядо ми е бил собственик на 32,299 декара обработваема земя разделена в 11 ниви, а и някои собственици се бяха преселили в града. Това от една страна. От втора страна земеделската техника беше непосилна за финансовите възможности на индивидуалния земеделец. Лично видях при управлението на Иван Костов, в село Невестино, Кюстендилско, в една градина как мъжът се беше впрегнал, а жената държеше плуга. Оряха ли, браздеха ли, не мога да кажа. От трета страна земеделската техника е крайно неефективна при разпокъсаността на земята. И от четвърта страна някои от нивите са обраснали с тръни, трънки и шипки и станали необработваеми и пустеещи още от времето на ТКЗС-тата.
Така от всички страни земеделците бяха поставени в невъзможност да обработват земята. Българинът обича земята си и е готов да я брани с живота си. И страда, когато не може да я обработва и да се радва на плодовете на своя труд. А земята, там където нямаше земеделски кооперации (орсовки) пустееше. И така петнадесетина и повече години, докато се появиха крупни инвеститори, зад които стояха и капитали от чужбина, да започнат да обработват създадените при социализма земеделски блокове и да сеят само жито, слънчоглед и рапица. Така българските земевладелци бяха направени рентиери, наемни работници в селското стопанство или се принудиха да продадат земята си. Вместо да я обработва с радост и удовлетворение, земеделецът започна да чака на опашка годишната рента, която, колкото и да е голяма, не е достатъчна да издръжката на един човек, камо ли за повече. А масата български граждани никога не са били рентиери.
През този период се появиха и финансовите пирамиди, които "изядоха" жилищата на мнозина алчни нашенци, повярвали на капиталистическите начини за забогатяване. А българинът обича да има собствено жилище, не да живее под наем. Даже се стреми и на децата си да подсигури собствени жилища. Това беше първото разочарование от капитализма.
При правителството на Иван Костов започна раздържавяването на банките и индустрията. Много българи загубиха любимата си работа, практикувана десетилетия. Станаха безработни, след което се наемаха при арогантни и строги новоизлюпени "капиталисти", не винаги по притежаваната специалност и квалификация, откъдето не можеха да си откраднат я инструмент, я материал за домашната работилница, както бяха свикнали при социализма. Сега на пазара имаше всякакви инструменти и материали, но за да си купиш трябваха пари.
Появиха се частните банки, които трябваше да доведат до завършек икономическото поробване на нацията ни. Задачата им беше да принудят населението да живее на кредит, както зомбираните us-американци, при което зависимостта от финансовата олигархия става абсолютна. Обаче българинът не обича да живее на кредит, българинът обича да спастря "бели пари за черни дни". И като отговорен родител се стреми да не завещава на децата си дългове. Дори ограбването на спестяванията му при фалитите на банките по време на организирания преврат за сваляне правителството на Жан Виденов не го отказаха от това житейско правило, спазвано векове наред.
Като се прибави чуждата намеса в образованието, изопачаването на историята и умишленото пропагандиране от медиите на us-американския начин живот, морални, естетически и културни ценности, натискът на монополите, българите, за техните манталитет и психика са поставени във враждебни условия на живот. И понеже тези условия се насаждат от родните ни управляващи, то липсват съпротивителни сили, каквито сме имали по време на игото. Но най-страшното е тоталното метафизическо отричане на борбата, живота и труда, въобще съществуването на поколения българи. Прекъснат е естествения ход, естественото развитие на нацията. Тя беше насилствено извадена от едни благоприятни условия за нейното развитие и отново хвърлена насилствено в неестествени жизнени отношения. Масата етнически турци и българи се оказаха със загубени хищнически капиталистически навици. Етническите цигани много добре обаче се приспособиха да паразитират върху обществото. Даже започнаха избиване и малтретиране на българите за да придобият числено превъзходство. Засега все още спонтанно и единично, но е въпрос на време да стане организирано и методично.
Унищожат ли се опорите на българина – любовта към земята, която е на път да бъде изкупена от бедните българи от богати чужденци, както ни повеляват евродирективите; собствените жилища, поносими и предвидими кредити, българите ще изчезнат. Ще останат възприелите чуждия начин на живот и ценности безродници, но те и сега не представляват народа ни. Те са вече част от безличното стадо хора, стригано от капитала, както в САЩ и подмандатните територии.

image image

image

imageimage
 Гласувай:
17
0Следващ постинг
Предишен постинг

1. zaw12929 - някои от нивите са обраснали с тр...
10.08 11:38
някои от нивите са обраснали с тръни, трънки и шипки и станали необработваеми и пустеещи още от времето на ТКЗС-тата. ЗАЩОТО СЕ ПРОТОЧИХА 5-6 ГОДИНИ, ДОКАТО СЕ "РАЗДАВА- ВРЪЩА" ЗЕМЯТА НА РЕАЛНИТЕ СОБСТВЕНИЦИ В РЕАЛНИ ГРАНИЦИ УЖ. ЗАБАВЯНЕ, ДОКАТО СЕ СЪСИПЯТ ОВОЩНИ ГРАДИНИ, А НИВИТЕ СЕ ЗАХРАСТЯТ- ДОБРЕ ОРГАНИЗИРАНА СЪСИПИЯ...
ТРЯБВА ДА СЕ ПОМНИ ДА СЕ НОСИ ОТГОВОРНОСТ. БОГ ЗАБАВЯ- НО НЕ ЗАБРАВЯ!!
цитирай
2. mt46 - Това ми е ясно...
10.08 16:42
Но не знам как ти се мисли за политика в тия жеги...
цитирай
3. 1997 - ???
10.08 17:43
mt46 написа:
Но не знам как ти се мисли за политика в тия жеги...

А основният постинг лятна шегичка ли беше?
цитирай
4. getmans1 - http://getmans1.blog.bg/politika/2017/07/25/ha-segaaa.1558525
11.08 00:14
АПК-тата са края а началото на края са ТКЗС-тата.
Спомням си един коментар писан от тролето1997, че видял снимки в Австрия от предивоенните години "ми то било същото като в България".
Който може ще си направи изводите а който не може нека си лае като арабасъ кьопек по фтички, хвърчащи сухи листа и пеперудки.
цитирай
5. apostapostoloff - А това е истината, кретен жалък:
11.08 10:32
РЕКОРДЕН ДОБИВ НА ПШЕНИЦА

Тазгодишната реколта от пшеница ще бъде рекордна, съобщиха от Министерството на земеделието. Количеството по предварителни данни е между 5.85 и 5.95 млн. тона. Това е повече от миналата 2016 г., когато производството беше 5.66 млн. т. Реколта от почти 6 млн. тона е исторически връх, никога България не е достигала тези нива, допълват от ведомството.

Увеличаването на количеството се дължи на по-висок среден добив от декар. Той е нараснал с около 8% спрямо миналогодишния – или 513 кг/дка сега и 475 кг за 2016 г. Засадените площи са около 11.4 млн. тона.

Освен с по-голямо количество тазгодишната реколта се очертава да бъде и с по-добро качество. Към 3 август са анализирани 815 проби от пшеница. Резултатите показват, че 46.39% е с много добри качествени показатели и в сравнение с реколта 2016 г. има завишаване с над 5% на количеството с високи хлебопекарни качества.

Така не се потвърждават опасенията, че с високите добиви и навлизането на високопродуктивни френски и австрийски сортове ще се влоши качеството на добитото зърно, посочват от земеделското министерство.
Рекордната реколта и високо качество води и до засилен износ на зърно от България. До 15 август експортът на пшеница ще надвиши 1 млн. тона, на ечемик – 189 хил. т, а на рапица – 152 хил. т.
Тук му е мястото да напомня, че и през миналата година се радвахме на много високи добиви. Толкова високи, че можехме да изнесем 70 % от реколтата. Този износ ни донесе чиста печалба от 30 милиарда евро.
цитирай
6. troia - Вярно
11.08 10:38
е, но е дпресиращо.:) Направо да си грабнеш багажа и да си тръгнеш от тук.
цитирай
7. schumpov - Описаната картина е вярна, но не е ...
14.08 07:54
Описаната картина е вярна , но не е отразена градивната роля на БКП. Без мъдрото ръководство на родните комунисти едва ли щяхме да достигнем това ниво.
цитирай
8. kvg55 - До 1. zaw12929
16.08 13:57
Точно - добре организирана съсипия.
цитирай
9. kvg55 - До 2. mt46
16.08 13:58
Ако ти не мислиш за политиката, политиката ще мисли за теб. И тогава лошо.
цитирай
10. kvg55 - До 3. 1997
16.08 14:00
Имаме си закачка с mt46.
цитирай
11. kvg55 - До 4. getmans1
16.08 14:03
Ако не бяха ТКЗС-та и АПК-та, още щяхме да орем с волове и сеем на ръка, като в Южна Америка.
цитирай
12. kvg55 - До 5. apostapostoloff
16.08 14:27
За да се говори за рекорди трябва да се види, от колко хектара площ е добивът, защото сега се сее само пшеница, слънчоглед и рапица, а при социализма на същите площи се сееха още царевица, ечемик, овес, ръж, просо и се садеше цвекло, домати и пипер. Та така! Най-точен е критерият килограми от декар, а тук социализмът е недостигнат.
цитирай
13. kvg55 - До 6. troia
16.08 14:28
Стой, да променим нещата!
цитирай
14. kvg55 - До 7. schumpov
16.08 14:30
Няма роля на БКП, защото членове на БКП бяха само другарят Владимир Спасов и другарката му Зденка Спасова.
цитирай
15. ikra - Привет, друже!
16.08 18:17
Няма как да не се съглася с изложението ти - обективно е според мен.
Хората са страдали във времето по най-различни причини - страдат и днес... Но страдат от "своите", а не от чужди :)
Бъди жив и здрав!
цитирай
16. kvg55 - Благодаря зя оценката!
17.08 13:13
Хората си причиняват един на друг страдания, което го няма в животинския свят.
Всичко хубаво!
цитирай
17. zaw12929 - ФОРМУЛА НА ЩАСТИЕТО : НЕЩО, НЯКОЙ, ВЯРА, РОДИТЕЛИ И БОГ
17.08 19:34
НЕЩО, което обичаш и можеш да правиш, дава ти доход; НЯКОЙ, който те обича, даваш му любов; нещо, в което ВЯРВАШ, дава надежда за добруване; РОДИТЕЛИ – дали са ти Живот да те има на Земята и Бог- създателя на Света- дал ти душата за вечен живот! НЯМАМЕ ОСНОВАНИЕ ЗА ТЪГА И НЕДОВОЛСТВО, ОМРАЗА, ЗАВИСТ, А за РАДОСТ и ЗА БЛАГОДАРНОСТ , ЗА ТОВА, КОЕТО ИМАМЕ В ДЖОБОВЕТЕ И В ГЛАВАТА.
ПОЗДРАВИ!
цитирай
18. kvg55 - До 17. zaw12929
17.08 20:08
Самопознанието е пътят към това, което определяш като формула на щастието.
Бъди здрав!
цитирай
19. born - Цитираната глупост е на нашия виден блогов агроикономист Простол !
17.08 22:44
apostapostoloff написа:
РЕКОРДЕН ДОБИВ НА ПШЕНИЦА

Тазгодишната реколта от пшеница ще бъде рекордна, съобщиха от Министерството на земеделието. Количеството по предварителни данни е между 5.85 и 5.95 млн. тона. Това е повече от миналата 2016 г., когато производството беше 5.66 млн. т. Реколта от почти 6 млн. тона е исторически връх, никога България не е достигала тези нива, допълват от ведомството.

Увеличаването на количеството се дължи на по-висок среден добив от декар. Той е нараснал с около 8% спрямо миналогодишния – или 513 кг/дка сега и 475 кг за 2016 г. Засадените площи са около 11.4 млн. тона.

Освен с по-голямо количество тазгодишната реколта се очертава да бъде и с по-добро качество. Към 3 август са анализирани 815 проби от пшеница. Резултатите показват, че 46.39% е с много добри качествени показатели и в сравнение с реколта 2016 г. има завишаване с над 5% на количеството с високи хлебопекарни качества.

Така не се потвърждават опасенията, че с високите добиви и навлизането на високопродуктивни френски и австрийски сортове ще се влоши качеството на добитото зърно, посочват от земеделското министерство.
Рекордната реколта и високо качество води и до засилен износ на зърно от България. До 15 август експортът на пшеница ще надвиши 1 млн. тона, на ечемик – 189 хил. т, а на рапица – 152 хил. т.
Тук му е мястото да напомня, че и през миналата година се радвахме на много високи добиви. Толкова високи, че можехме да изнесем 70 % от реколтата. Този износ ни донесе чиста печалба от 30 милиарда евро.

Последния пасаж веднага повдига два логични въпроса:
1. 30 милиарда евро печалба е сума, която би впечатлила немалко милиардери в световен мащаб барабар с руските олигарси и би им индуцирала искрена завист спрямо българските зърнопроизводители.
2. Кои са тези "ни" , на които "ни" е донесена тази печалба ?
цитирай
20. kvg55 - До 19. born
17.08 22:51
Стефане, издребняваш!
Знаеш, че Постоль работи с планети, звезди и светлинни години. Голямото е неговата същност.
цитирай
21. born - Моля за извинение за допуснатото издребняване , Краси !
18.08 00:07
kvg55 написа:
Стефане, издребняваш!
Знаеш, че Постоль работи с планети, звезди и светлинни години. Голямото е неговата същност.

Горчиво съжалявам за изразените съмнения в правотата на този исполин на мисълта и науката !
цитирай
22. kvg55 - До 21. born
18.08 00:47
Не е нужно да се извиняваш, но все пак не трябва да се отнасяме пренебрежително към корифеите.
Като е казал 30 милиарда, значи са толкова. А ако ти не си включен в "ни", проблемът си е твой.
цитирай
23. mt46 - Една подробност...
20.08 07:25
apostapostoloff написа:
"РЕКОРДЕН ДОБИВ НА ПШЕНИЦА"
Съвременните високи добиви на пшеница /а и на ечемик, на царевица/ се дължат на използването на хибридни /ГМО/ семена. Не знам доколко полезни са изкуствените торове, както и отровите, с които се пръска засятата земя...
цитирай
24. kvg55 - До 23. mt46
20.08 14:53
Постоль е специалист по всичко, но агроикономиката не му е от най-силните страни.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: kvg55
Категория: Забавление
Прочетен: 245092
Постинги: 198
Коментари: 813
Гласове: 7767
Календар
«  Декември, 2017  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031