Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
15.05.2017 19:29 - Коментари - Градивна критика II
Автор: kvg55 Категория: Политика   
Прочетен: 1834 Коментари: 4 Гласове:
15

Последна промяна: 15.05.2017 19:32

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

15.05.2017г.
     Изпълнявайки препоръките, дадени от мен в постинга ми от 13.05.2016г. "Градивна критика", другарката Корнелия Нинова постигна два успеха за Българската социалистическа партия – подкрепеният от БСП кандидат за президент беше избран с преднина от 23,21% пред кандидата на управляващата партия и второ, постигна много добър резултат на предсрочните парламентарни избори в сравнение с предишни такива.
Какви успешни политически решения и действия взеха и направиха другарката Нинова и ръководената от нея партия под въздействие на моето писание? Като начало не сключиха коалиционно споразумение, когато всички очакваха обратното, за изборите за президент с алчната за власт и коварна в практиката си партийна котерия АБВ. За извънредните парламентарни избори сключиха коалиционни споразумения с подходящи партии, а неподходящите от предишната коалиция отстраниха. Постепенно, с мъдрост и такт, да не се предизвика разкол в партията, започна да подрязва метастазите на станишевия опортюнизъм. След промени в партийни документи, приети на 49-я конгрес на партията, при изготвяне на депутатските листи бяха предложени за депутати нови лица, включително и не членове на партията, а непродуктивни такива, изкарали стажът си за пенсия като депутати и не допринесли с нищо за прогреса на партията, извадени от обръщение. С изключение на три грешки – Вигенин, Стойнев
 и донякъде Добрев, водачите на листи бяха приемливи. Мандатността за депутатите, както и определяне на мандатност за заемането на ръководни постове в партията, са две важни послания към нашето общество и предполагат засилване на политическата активност на членове и симпатизанти, особено на младите кадри. Това е силно предизвикателство към останалите партии и партийни ръководители.
Другарката Нинова започна да се вслушва в низовите партийни организации и редовите членове на партията. Но в същото време партията не може да прогресира, ако след като се каже нещо оригинално и злободневно, веднага да следва извинение, защото можело да се засегне някой, както направи комсомолецът Зарков. Смисълът на говоренето е именно да бъдат засегнати слушателите. Не обидени, а докоснати. Иначе говоренето е безполезно.
Лично другарката Нинова все по-конкретно заговори с езика на настоящето – за безработицата, за бедността, битовата престъпност, заплахата от нашествениците, глупавото отношение на "еврозелките" към Русия. А този стил на говорене, трябва да се приложи и към глупостите сътворявани от ръководствата на Европейския съюз и НАТО. За да разберат, че има и друга гледна точка, освен чиновническата.
В процеса на предизборната кампания се видя, че другарката Нинова няма политически опит и не познава в подробности основни политически категории. Затова направи и грешни изказвания от липсата на знания, въображение и обща култура. Например : "Демокрацията ни отне много", обяви тя. Не демокрацията, а реставрацията на капитализма ни отне много. БСП трябва да се бори не срещу демокрацията, а срещу капитализма, за социализъм и комунизъм, които са в пъти по демократични от буржоазното общество.
Във връзка с дебата с Борисов, вместо да се обяснява подробно, защо двамата не са се разбрали, просто трябваше да каже : "Борисов ми постави условия, нещо неприсъщо на един джентълмен, които аз като дама не можех да приема" и да остави подробностите на въображението и интелекта на репортерките. Подобна грешка направи и със съгласието си да разговаря с Борисов за бъдещето на страната. Чисто и просто трябваше да каже : "Депутатите на Българската социалистическа партия винаги гласуват по съвест и убеждение и в подкрепа на националния интерес". Точка. И въобще никак не трябва да се обяснява на политическите си противници и медийните им слуги. Иначе правилно отговори на предложението на ПП ГЕРБ да приеме поста председател на Народното събрание. А по казуса Георги Гергов, трябваше умело да се възползва от случая и да се опита да ограничи влиянието му, без да бъде изключван от ръководния орган, разбира се след изясняване на случая и да не му се дава възможност да се върне с по-силни позиции.
Поздравления за другарката Нинова, че е устискала на натиска за управленска коалиция с ПП ГЕРБ. Съюзяването на БСП с по-силната Организирана престъпна група ГЕРБ ще е гибелно за социалистическата партия.
Грешка на другарката Нинова е приемането на поста заместник-председател на Социалистическия интернационал. Тази организация е буржоазна и ретроградна.
Мисията на Нинова е да изведе БСП от блатото на опортюнизма, а Социалистическият интернационал няма да ѝ помогне, а ще ѝ пречи. Това е подло дело на Станишев.
Тези пропуски в познанието и поведението могат да се компенсират с добри и подходящи съветници. Така по пътя, който е поела, следвайки мъдрите ми наставления, рано или късно другарката Нинова ще стигне до разбирането на понятията буржоа и пролетарии, класи и класова борба, база и надстройка на обществото, ролята на масите и личността в историята и други определящи категории на марксистко-ленинската наука за обществото.
Класовата борба се изостря в световен мащаб. Надвиснала е световна война. Отново става все по-актуална борбата за мир, която борба следва да стане цел на Българската социалистическа партия.
Жизненият стандарт на редовите граждани пада. Изострят се и всякакви социални, етнически и религиозни противоречия. На Българската социалистическа партия ѝ предстой да участва в изключителни исторически събития и тя трябва да бъде на нивото на историческите изисквания, ако иска да остане с добро име в историята. За това Българската социалистическа партия трябва да се промени кардинално – трябва да се обясни ясно на членската маса, на ръководителите и особено на депутатите, какво е личен, частен и обществен интерес. Че членовете са в партията и депутатите са в парламента за да защитават обществения, националния интерес. Който членува в партията или се е домогнал до депутат за да удовлетворява и защитава лични и частни интереси, да бъде така добър да напусне. За въвеждането в партийната практика принципа на демократическия централизъм и марксистко-ленинската идеология вече писах в "Градивна критика.
 

Времето в опозиция трябва да бъде използвано от другарката Нинова не толкова за безплодна парламентарна дейност, колкото за по-трудното – съвземане на партията от насадения от Станишев опортюнизъм и ориентирането ѝ към методите на класовата борба, срещу буржоазния манталитет на ПП ГЕРБ, евросъюзните и натовските чиновници.

И най-важното : Другарката Нинова не трябва да се плаши от думата "чистка", която ояли се задници и кариеристи от партията употребяват напоследък.



Гласувай:
15



Следващ постинг
Предишен постинг

1. zaw12929 - Пак сте в позиция! Да се критикува не ...
27.05.2017 19:26
Пак сте в позиция! Да се критикува не е лесно и за критикуваните. Липсваше на блога!
Пожелавам нови успехи.
цитирай
2. kvg55 - До zaw12929
27.05.2017 23:12
Когато критикуващият е по-начетен от критикувания, за него е лесно.
цитирай
3. born - Добре дошъл отново, Приятелю ! Не ...
08.06.2017 12:59
Добре дошъл отново, Приятелю ! Не харесвам твоята партия, но уважавам такива като теб ! Стефан.
цитирай
4. kvg55 - Стефане, грешиш!
08.06.2017 18:15
БСП не е моята партия.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: kvg55
Категория: Забавление
Прочетен: 5754656
Постинги: 2808
Коментари: 25797
Гласове: 34177
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031