Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
13.05.2016 13:17 - Коментари - Градивна критика
Автор: kvg55 Категория: Политика   
Прочетен: 3358 Коментари: 8 Гласове:
26

Последна промяна: 23.05.2016 18:52

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
13.05.2016г.
                    На проведеният на 7-ми и 8-ми май конгрес Българската социалистическа партия се сдоби с нов Председател – другарката Корнелия Нинова. Веднага новоизбраната обеща обединение, без да посочва с кого или между кои и промяна, без да уточнява в каква посока.
Другарката Нинова е депутат в три Народни събрания (41-во, 42-ро и 43-то) и заедно с другарката Мая Манолова бяха наречени остриетата на социалистическата партия, заради постоянното задаване на неудобни въпроси на министър-председателя Борисов и поставянето му в смешно положение. Култово стана нейното обръщение към премиера : "Господин Борисов, защо сега не излезем навън, да се разберем кат’ мъже". От проявите на другарката Нинова в парламента силно впечатление правеше нейната борбеност и отстояване на мнението си в дебатите. Затова и надеждите на членовете и привържениците на социалистическата партия са за положителна промяна и повдигане на авторитета й. Ще съумее ли другарката Нинова да удовлетвори огромните обществено-политически очаквания? На този въпрос ще отговорят бъдещите й действия, вече като председател на БСП. Но предвид досегашните й изяви като депутат, могат да се направят някои заключения.
От речите на другарката Нинова в парламента се вижда, че не владее марксизма-ленинизма – науката за обществото и развитието му. Не употребява специфичните за тази наука категории – класова борба, пролетариат, буржоазия, наемен труд, капитал, опортюнизъм, социализъм, комунизъм, революция и други, характеризиращи политическата обстановка у нас и по света. Партията, на която другарката Нинова е председател, се нарича социалистическа, но социалистическа партия, която не се бори за комунизъм, по същество е буржоазна опортюнистична партия, в каквато БСП се превърна в резултат председателстването й от Станишев. Така че другарката Корнелия Нинова има трудни за разрешаване проблеми.
Непознаването на марксизма-ленинизма е пречка за точен и задълбочен анализ на политическата обстановка, както и за поглед в перспектива. Само марксизма-ленинизма дава правилно насока за практическите действия. Иначе политиката е повърхностна и се свежда до краткосрочни цели – предизвикване на предсрочни избори, сваляне на правителството, вотове на недоверие и други опозиционни парламентарни похвати.
На първо време, както вече съм писал, социалистическата партия трябва да се отърси от опортюнизма – да възприеме марксизма-ленинизма за своя идеология и демократическия централизъм за основен принцип в организационната си работа. Само така БСП ще стане боеспособна партия, годна да печели избори и то с абсолютно мнозинство.
Друга важна стъпка, която следва да се направи, е недопускане намесата на Станишев в работите на партията и въобще присъствието и стъпването му в централата на "Позитано" 20, независимо какъв се явява по линия на ПЕС. Този опортюнистичен елемент е доказано вреден за цялата партия и дейността й. Същата мярка трябва да се приложи и към всички агенти и мекерета на посочения елемент. Чистката в партията от тази пасмина е жизнено необходима.
За значението, положително и отрицателно на "обкръжението" на председателя, пред конгреса говори и доайенът Стефан Данаилов.
Досегашното участие на БСП в Народните събрания и в изпълнителната власт показа, че партията няма качествени депутати и още по-малко подготвени кадри за изпълнителната власт. На този въпрос трябва да се обърне незабавно внимание, ако тази партия се готви да управлява. Другарката Нинова да се огледа около себе си, в младежката организация на БСП, сред симпатизантите, сред политически пасивните и започне методична професионална подготовка на кадри за държавното и общинските управления. Така действително партията ще е подготвена за властта, към която се стреми, както обяви новоизбраният й председател.
На обръчите от фирми също следва да се обърне дисциплиниращо внимание. Приятелски настроените към БСП бизнесмени трябва да финансират партията, без да очакват и търсят материални облаги от това. Своята помощ те трябва да дават само в името на идеята за победа на социализма и комунизма.
За по-скорошен успех, Българската социалистическа партия трябва да влее в себе си комунистическите партии, движения и съюзи; за стабилизиране на структурите си, привличане на симпатизанти и повишаване авторитета си, да не влиза в каквито и било коалиции с буржоазни партии за участие във властта, особено с АБВ, което е конюнктурно и ренегатско образувание.



Гласувай:
26



Следващ постинг
Предишен постинг

1. mt46 - Отдавна
13.05.2016 22:13
спрях да вярвам на другарите и другарките, които от комунисти и социалисти се превърнаха в капиталисти и участваха активно в ограбването на България...
цитирай
2. kvg55 - До mt46
13.05.2016 22:26
За вяра, на никой не може да се вярва.
Ние сме странични наблюдатели и критикуваме всичко.
Но всяка партия има честни и наивни последователи.
цитирай
3. mt46 - Лошото е, че
14.05.2016 06:53
партиите злоупотребяват с честните си и наивни последователи...
цитирай
4. kvg55 - До mt46
14.05.2016 10:08
По-точно ръководителите на партии злоупотребяват,
но хората започват да се усещат.
цитирай
5. litatru - Здравейте, kvg55!
16.05.2016 11:58
Уважавам способностите Ви да давате съвети, но напълно подкрепям мнението на г- н mt46, че "пременил се Илия, огледал се - пак в тия". Другарите и другарките - вари ги, печи ги, наливай им ум и морални ценности в тъй наречените глави, все ще са си мръсна гваш, тъй като им е вродено от родителите - комунист(к)и...
А що се касае до останалите партии - уважавам, но не се доверявам!
С уважение към честността Ви да покажете пристрастността си!
№15 (да), давам за интелигентния Ви текст и откровението Ви!
Поздрави и уважение - Литатру!
цитирай
6. kvg55 - До litatru
16.05.2016 12:18
Нямам намерение да давам и не давам съвети, защото никой не им обръща внимание, а не са ми ги и поискали. Затова само разсъждавам в леко ироничен стил за "правилната" политика на БСП, която обаче няма да се осъществи, защото другарката Корнелия Нинова не притежава необходимите за това качества.
цитирай
7. born - Не коментирам събитието поради ...
24.05.2016 00:03
Не коментирам събитието поради вродената си скептичност, придобита след дългогодишен безпартиен опит. Поживем - увидим. Поздрави.
цитирай
8. kvg55 - До born
24.05.2016 10:03
То и моят коментар е пожелателен.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: kvg55
Категория: Забавление
Прочетен: 5751769
Постинги: 2807
Коментари: 25790
Гласове: 34175
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031