Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
05.05.2016 14:19 - Коментари - Водачът на човечеството
Автор: kvg55 Категория: Политика   
Прочетен: 4406 Коментари: 18 Гласове:
32


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
05.05.2016г.
     Мисълта ми, че "Народите, живяли и при социализма, знаят повече за човешкото общество и отношенията между хората, от живялите само при капитализма, и затова те са бъдещите водачи на човечеството", се изпълва с практическо съдържание, което е удовлетворение за мен.
Русия и Китай дават пример за равноправно и взаимноизгодно всестранно сътрудничество. Оставили са на страна идеологическите разногласия и дружат на базата на практицизма, взаимното зачитане на интересите. Русия има свободни територии в близост до китайската граница, а Китай има нужда от храни. Русия предоставя свободните си територии за обработване от китайски граждани. Отношенията, които двете страни практикуват с трети страни, почиват на същите принципи – взаимно уважение, ненамеса във вътрешните работи. За разлика от буржоазните страни и особено претендиращите за "господари на света" САЩ, които следят, подслушват и се месят във вътрешните работи на всички свои съюзници. Русия и Китай се стремят да бъдат точни в отношенията. Русия оказа военна помощ на Сирия за да запази целостта си и светския характер на държавата. Оказа помощ точна, когато и колкото трябва, ни повече, ни по-малко. Сравненията с Афганистан, Ирак и Либия, където се намесиха САЩ, са неизбежни.
В разпадащия се Европейски съюз Унгария, Чехия, Словакия и Полша са страните, които открито не се подчиняват на глупавите бюрократични разпоредби ва брюкселските еврочиновници, вредящи на националните им интереси и на народите им.
Министър-председателят на Унгария Виктор Орбан е най-популярният политик в ЕС и дава пример, как се работи за благото на народа, който те е избрал за водач.
Тези страни ще поведат и съпротивата срещу търговското споразумение между Европейския съюз и Съединените щати (ТТИП).
Президентът на Република Куба Раул Кастро дава пример как се разговаря с президента на Съединените щати, страната с претенция да е "господар" на света. При посещението на Барак Обама в Куба, Раул Кастро не се притесни да критикува САЩ за несправедливата им социална политика, за двойните стандарти, които прилагат и за правата на човека в САЩ. Даже нагледно показа, кой бърка в джобовете на кубинците.

Сега инициативата за определяне бъдещето на света и Европа в частност е в бившите социалистически републики. И те ще се справят, защото, както казах, знаят повече за човешкото общество, нещо, на което буржоазните общества не са способни, защото народите им и ръководителите им са умствено ограничени от класовите си интереси. Русия вече е страната, която "реди" новия световен ред.
Сблъсъкът Куба – Съединените щати е показателен. Запази ли комунистическата партия на Куба властта си и основните социални постиженията на социализма, кубинският народ ще бъде героят на нашето време. Претърпят ли неуспех усилията на САЩ и конкретно на президента Обама да премахнат социализма в Куба, ще бъде не само личен неуспех на Барак Обама, но неуспех и на капиталистическата система срещу малката социалистическа страна, неуспех срещу социализма въобще, защото не капитализма събори реалния социализъм, а сам той се срути под натиска на вътрешните си противоречия, глупостта Горбачова, която не му позволи да види продължението на социализма и алчността за власт на Елцин. Капитализмът беше изненадан и така се зарадва от неочакваната победа, че забрави за Куба. А тази страна има да си връща на Съединените щати за пренебрежението и неуважението.



Гласувай:
32



1. born - Много смислен постинг, за което те поздравявам !
05.05.2016 14:54
Има много истина в думите ти, че нещо, което не си преживял, не можеш да разбереш и осмислиш. Поздрави.
цитирай
2. kvg55 - До born
05.05.2016 15:56
Да. Социализмът, който преживяхме, няма да се върне, а не е и необхадимо. Който не е преживял, той не знае - не питай старило, а патило.
Но обществото може да бъде по-справедливо.
Буржоазните страни вървят към най-лошите страни на реалния социализъм - тотален контрол, ограничаване на личните права, манипулираща и промиваща съзнанието пропаганда, принизяване значението на отделната личност и прочие.
цитирай
3. freeoldmen - Светът е много по-жизнен
05.05.2016 16:07
от мераците на 62-ма супермилиардера, готови да го разрушат,
но да запазят позициите си.

Това е битката за бъдещето.
цитирай
4. mt46 - Но
05.05.2016 20:57
защо ли тази мисъл не се отнася за България?...
цитирай
5. kvg55 - До freeoldmen
05.05.2016 22:37
Също мисля, че човечеството ще победи транснационалните корпорации базирани в САЩ в битката за бъдещето на света.
цитирай
6. kvg55 - До mt46
05.05.2016 22:41
Прав си. Не се отнася за България, поне засега. А защо? Отговорът е сложен и продължителен.
цитирай
7. django - Тези милиардери за които говорите ...
06.05.2016 10:30
Тези милиардери за които говорите са само черешката на тортата и действията им са според думите на Спасителят.

МАТЕЙ 6:24
"24Никой не може да слугува на двама господари, защото или ще намрази единия, а ще обикне другия, или към единия ще се привърже, а другия ще презира. Не можете да слугувате на Бога и на мамона."

Общество което служи на златният телец и живее според консуматорският дух в основата на който е егоизмът, не може да се справи с корпорациите дори теоретично. Грехът има свойството да се множи в едно общество. Затова Божият Син казва на обичащите го хора да излязат от вавилонската (мамонската) система:

Откровение глава 18:4-6

"4 И чух друг глас от небето, който казваше: Излезте из нея, люде мои, да не станете участници на греховете й, и да не приемете от язвите й;
5 защото греховете й стигнаха дори до небето, и Бог си спомни нейните неправди.
6 Въздайте й, както и тя е въздала, да! платете й двойно според делата й; с чашата, с която е черпила, почерпете я двойно."

Докато невярващите в своят Създател поради липса на наблюдателност или нелюбов към правдата търсят предният оправяч сред хората (вълк в овча кожа) и мъдруват коя система била по-малко несправедлива, светът ще свърши и когато този момент дойде ще бъдат страшно неприятно изненадани.

МАТЕЙ 24:37
"37 И като 'бяха' Ноевите дни, така ще бъде пришествието на Човешкия Син.
38 Защото, както и в ония дни преди потопа, ядяха и пиеха, женеха се и се омъжваха, до деня до когато Ное влезе в ковчега,
39 и не усетиха, до като дойде потопът и завлече всички, така ще бъде и пришествието на Човешкия Син."
цитирай
8. kvg55 - До django
06.05.2016 16:29
Да, ще бъдат неприятно изненадани.
цитирай
9. krumbelosvet - Струва ми се, че има истини в постинга,
08.05.2016 21:58
още по-ценни, защото не се срещат често. Струва ми се още, че липсва военния аспект и особено свръх-технологичната, почти магичната му компонента, а не е ли тя определяща преди намесата на небесата? И дали без тая намеса се е развивало и се развива това оръжие?
цитирай
10. kvg55 - Същността на човешкото общество са ...
08.05.2016 22:12
Същността на човешкото общество са хората, а не техниката. Без хората техниката е мъртво желязо.
цитирай
11. survakar007 - Аз изброих 72 руски и китайски супермилиардера
09.05.2016 21:16
freeoldmen - "Светът е много по-жизнен от мераците на 62-ма супермилиардера"

Ето руските крадци, парите са ги направили с ограбване на руския народ и държава:
https://en/wiki/List_of_Russian_people_by_net_worth

Ето ги и китайските крадци, които са ограбили китайския народ и държава:
https://en/wiki/List_of_Chinese_by_net_worth

ПП; В списъка не е посочен Вовка Путин, който според руски аналитици притежава над 6 милиард долара в чуждестранни банки.

Руските и китайски комунистически демагози ограбиха собствения си народ след като банкрутираха "модела на социализма" в края на 70-те години на миналия век. Забележете, че днесшния модел на феодален-комунизъм в Китай и Русия го създаде "социалистическата" им върхушка, никоя чужда сила не ги принуди да тръгнат по пътя на капитализма, те сами се провалиха, банкрутираха и го удариха на пладнешки грабеж, както в Китай, така и в Русия, така и в България, "прехода" го извършиха ДС бандите, а семействата на комунист-върхушката осъмнаха свръх богати капиталисти.

Да ви е честита "вечната дружба" с Мужикистан, русофилистичета. :(

Сурвакар
цитирай
12. kvg55 - До survakar007
09.05.2016 21:36
Имай търпение. Ще национализираме и милиардерите. Засега са все още силни.
Едно по едно.
цитирай
13. survakar007 - Национализаторите от 1944 г. станаха богати капиалисти
09.05.2016 22:09
kvg55 написа:
Имай търпение. Ще национализираме и милиардерите. Засега са все още силни. Едно по едно.


Изглежда не си чел най-важни постулат на Карл Маркс, а той е "Гепи капитала и бегай!", в историята е останала само една дума от тази паметна сентения "Капитал", оказа се че фамилите на "експроприаторите" от 1944 г. след 1980 г. изпълниха завета на Карл Маркс и си присвоиха национализираното, заедно с всичко сътворено от българския народ през годините на "цоциализъма".

Та милиардерите в любимия ви путиски Мужикистан никнат като гъбки след дъжд, без да създават работни места, смучат печалби от суровини и оръжие, както правеха и лидерите на КПСС като пълнеха личните си банкови сметки в чужбина.

Та кажи кой е този дето щал да "национализира"... експроприация на експроприаторите от 44-та. :)

Сурвакар
цитирай
14. kvg55 - До survakar007
10.05.2016 00:26
Нищо не казвам. Сам ще видиш.
цитирай
15. litatru - Здравейте г- н kvg55!
10.05.2016 20:19
29-ят мой глас е от мен с поздравление за постинга! Хубавото му е, че повдига много въпроси, на които народът ни е отговорил кратко и ясно: "Не по врат, а по шия" и "Трай, коньо, за зелена трева"!
С уважение - Литатру!
цитирай
16. zaw12929 - Този въпрос звучи актуално и за мен ...
11.05.2016 06:43
Този въпрос звучи актуално и за мен поставен в чакалнята на една авто,авио жп гара, където шумът пречи да се чуе и всеки тръгва в различна посока.Където говорителите гърмят , никой никого не чува и всеки мрази всички.
Решението: в момента движението е блокирано... застоя е очевиден, либералната идеология и нейното образование... се разпада ускорено, като потоп мигранти заливат света... Русия е фактор за света и "заплаха" за България и засега тя е лидера, а ние пак сме в ситуация- не сме пратили войска срещу.. , аг сме окупирани от войската на противницитр на Русия, ... пак сме на страната на сриващите се... може да е за доброто на света... на които сме дали много интелектуалци с ЕПОХАЛНИ ОТКРИТИЯ- СЕГА ИМАМЕ бОКОВА, сТАНИШЕВ, САМИЯТ ЦАР Е ОТ ЕЛИТА НА СВЕТОВНИТЕ МОНАРХИИ... оЧАКВАМ РУСИЯ ДА СЕ ОФОРМИ КАТО ЕСТЕСТВЕН ЛИДЕР НА БУРЯТА, КОЯТО ДА ИЗМЕТЕ ЛИБЕРАЛНИТЕ ВРЕДИ НА ЕВРОПА.... ПАРАДОКСИТЕ СА НАЛИЦЕ И ЗАСЕГА ЕСТЕСТВЕНИЯ ЛИДЕР, КОЙТО ОБЕДИНЯВА Е БОГ... ИЛИ РАЗЕДИНЯВА...
Светът е в криза за лидер... и трябва да се... изяви... навреме
цитирай
17. kvg55 - До litatru
11.05.2016 12:36
Благодаря за оценката.
цитирай
18. kvg55 - До zaw12929
11.05.2016 12:45
Наистина отново сме на губещата страна. Буржоазното общество се разпада.
Засега бог ни разделя, но както е казал един от класиците, преди да се обединим, трябва да се разграничим.
Мисля, че е най-добре да има световни лидери в различни области - в научно-техническия прогрес, в социалното общество, което обаче май не е възможно.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: kvg55
Категория: Забавление
Прочетен: 5756443
Постинги: 2808
Коментари: 25799
Гласове: 34181
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031