Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
15.04.2016 16:11 - Коментари - На две партии
Автор: kvg55 Категория: Политика   
Прочетен: 4273 Коментари: 10 Гласове:
20

Последна промяна: 18.04.2016 15:03

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
15.04.2016г.
     Две нови политически партии ще ощастливят българския народ – ПП ДОСТ(АН) – Демократи за отговорност, солидарност и толерантност и ПП "Нормална държава".
Едната от тях, ДОСТ(АН), вече се учреди на 27-ми февруари. Сега било дошло времето за нова, партия, защото компромисите в името на единството на Движението за права и свободи не можело да продължават повече. Все пак господин Местан не напусна с отвращение доброволно Движението, а беше изключен, но истината в политиката е най-нежелана, особено когато искаш да скъсаш с миналото си.
На учредителното събрание реч произнесъл инициаторът за учредяването на партията Лютви Местан. "ДОСТ(АН) ще бъде радикална, натовска и евросъюзническа партия", декларирал целите на партията ораторът. Демократите щяли да скъсат с олигархията и задкулисието и ще практикуват прозрачни политически отношения. Много добре знаем политическото минало на господин Местан като председател на ДПС и депутат – беше агресивен и заемаше антибългарски позиции. В актива си има и задкулисни и коварни действия – формирането на кабинета Орешарски, предложението на Делян Пеевски за председател на ДАНС, бламирането на кабинета Орешарски. Така че, декларацията за "прозрачни политически отношения" буди силно съмнение за искреност. Също така господин Местан се кри в посолството на Република Турция. Като ДОСТ(АН) ще е "евросъюзническа партия", защо не се скри в посолството на страна членка на ЕС? И въобще изявленията на Местан и камарилата му за политическата им практика, трябва да се посрещат с голяма доза съмнение относно искреността и достоверността им.
Публикувана е и официална декларация за учредяване на политическа партия ДОСТ(АН), в която се изброяват принципите, на които се основава партията и 16 броя цели за постигане от нея.
Някои Принципи :
– "Свобода, отговорност и толерантност в рамките на демократично гражданско общество" – отговорност и толерантност от депутатите не може да се очаква, така че станат ли депутати, ръководителите на ДОСТ(АН), ще затънат в общия коловоз.
– "Върховенство на закона в демократична правова държава" – като лидер на ДПС господин Местан "спазваше" закона, агитирайки на турски език пред избирателите си.
– "Диалог и сътрудничество за осигуряване на стабилност и сигурност в евроатлантическата зона" – с кого ще се сътрудничи и води диалог? Ако е с чиновниците в Брюксел, това е пълно безумие и глупост. А с Република Турция не може да се води диалог. Там единствено възможно е послушанието и подчинението.
Някои Цели :
– "Безусловно установяване и реабилитиране на чувството за национално и гражданско достойнство" – повишаване на българското самосъзнание на етническите български турци? А, да видим.
– "Утвърждаване и ускоряване на евро-атлантическото развитие на България" – Те Европейският съюз и НАТО не знаят вече накъде са, ние тепърва ще ги утвърждаваме. Как ще се развиваме, като ни се разпадат евро-атлантическите ориентири?
– "Прозрачно управление с пряк и непрекъснат граждански контрол върху властта" – вече споменах за "прозрачните" политически практики на господин Местан".
И така нататък ... все в тоя високопарен и банален дух.

"Нормална държава" се учредява от известният като вечен кандидат за кмет на София, бившият депутат от БСП Георги Кадиев. Името на партията било избрано след проучване, поръчано на "Галъп интернешънъл", според което 71.5% от българите смятали, че България не е нормална държава. Но трябва да се направи проучване и, колко от българските граждани са нормални, за да се види на какъв електорат може да разчита партията "Нормална държава". Кадиев не можел да ситуира партията си вляво, дясно или център, защото разделението в българското обществото било нормални отвратени срещу ненормални отвратителни, се разбрало на дадената пресконференция.
"Кръпките не вършат работа, трябва да започнем всичко от начало, ден след ден и камък по камък ...", казал още основателят. В тази връзка партийното мото щяло да е "Всичко отначало" – типично по български се започва от кота нула, открива се течащата вода, след това се открива топлата вода и така нататък, докато се разбере, че се въртим в кръг, всички са се корумпирали и копаенето надолу продължава. Щом се започва от начало ще има и нов 10-ти ноември, а може и 9-ти септември. Все пак другарят Кадиев е бил номенклатурен кадър на Българската комунистическа партия. И въпреки това казал, че е време да се върне държавата в икономиката, но уточнил, че партията му няма да връща комунизма. Е, хубава работа. От такива невежи, които мислят, че в България е имало комунизъм, пропадна реалния социализъм и настъпи времето на невежите.
"Нормална държава" ще е прогресивна и проевропейска, казал на пресконференцията още Кадиев. Още една българска партия впрегната в строшената европейска каруца.
Целите на новата партия са възстановяване на ролята на държавата в икономиката чрез държавни инвестиции в индустрията, промишленото производство и регионите, които се обезлюдяват ден след ден, а също и чрез инвестиции на публични средства в стартиращи компании и създаването на икономика на знанието. Държавата щяла да се меси там, където няма бизнес, за да го създаде. Да се направели държавни фондове за инвестиции в перспективни частни компании.
Икономическите цели на една партия са най-важни, защото те определят и целите на политиката. И във връзка с икономиката, не се разбрало, какво е отношението на "Нормална държава" към монополистите, които просто задушават българските граждани и икономика. Конкретно, какво ще е отношението им към сектора "Енергетика", където продължават да се преплитат много корпоративни интереси, въпреки създадената енергийна борса и където има износители на евтин ток, а скъпият ток остава за вътрешните потребители, в който корупцията е на най-висше държавно ниво. Още повече, че Кадиев признава, че най-тежкият ни проблем е корупцията. Та затова се питаме, какво ще е отношението на новата партия към фирмите "Енерджи съплай" и "Енерджи съплай грийн", които са от бранша "енергетика".
"Страната ни е на дъното в Европа. Зад всичко това са управляващи и задкулисие, преплетени в общи заговори, подпомагани от многочислен слугинаж. Техните оръжия са корупцията, необразоваността, бедността, алчността и арогантността.", се казало още.
И Кадиев като четиримата професори говори за наличието на мафия в републиката. Така той и партията му ще се конкурират с новите революционери, професорите, за преборването на  тези зарази и тумори в държавата. Знаем благотворното влияние на конкуренцията, затова българската мафия нищо добро не я чака. Тежко й.

image

Вестникът е издание на "Икономедиа", а рекламата е на фирмата на Соня Николова-Кадиева. (Виж "gikotev"). Идеите наши – изводите ваши.




Гласувай:
20



1. stariatb - Послушнически и корумпирани, като старите!?.
15.04.2016 17:17
И до сега в Народното събрание, пък и извън него, всички партии са зависими и послушни на сили извън страната, най-често недобронамерени към нея. То, не бяха: затваряне на АЕЦ "Козлудуй", опрощаване на дългове на природно богати държави, съсипващ икономически преход и др., та до страх да се задържат явни престъпници по етнически причини.
Дори, като съобразявам неотдавнашни събития не далеч от нас, като "освобождаването" на част от Кипър и Косово в Сърбия, участието ни с войски в необясними, по причини и резултати войни, в далечни страни и др., се усъмнявам, дали е възможно иначе?..
цитирай
2. kvg55 - До stariatb
15.04.2016 18:16
Мисля, че всяка новосъздадена партия ще е все по-лицемерна в посланията си и все по-вредна за България.
цитирай
3. kuschel - Хвани едните айдуци, удари друг...
15.04.2016 18:34
Хвани едните айдуци, удари другите. Властта за тях е законен грабеж.
цитирай
4. kvg55 - До kuschel
15.04.2016 18:37
Да хванем едните и да ударим другите е разрешение на проблема, ама не го правим.
цитирай
5. mt46 - Мда...
15.04.2016 21:43
Ние, българите, може да намаляваме, но партиите у нас се увеличават... "Разделяй и владей!"...
цитирай
6. kvg55 - До mt46
15.04.2016 23:29
"Ние, българите, може да намаляваме, но партиите у нас се увеличават"
Това е феномен, възникнал единствено у нас.
цитирай
7. born - Явно в България все още има много за крадене.
18.04.2016 14:11
Иначе е необясним неистовия стремеж към властта на куцо и сакато. Представете си колко богата държава сме имали, щом като след 27 години яко крадене все още има какво да се краде. А колкото повече намаляваме, толкова повече мераклии за обяздване на електората се появяват. Аномалия или закономерност ?
цитирай
8. kvg55 - До born
18.04.2016 14:25
Това е обяснението - все още има за крадене.
За света е аномалия. За България е закономерност, доказана за 27 години.
цитирай
9. gosho568 - Ужас!
20.04.2016 01:25
Какви ли методи, ще прилага Козела за ислямизацията на България, чрез новата си партия..? Дано да му се осуетят плановете и въпросната радикална партия да се провали, че иначе бурките из Пазарджик и околия, със сигурност ще започнат да се множат..! Поздрави!
цитирай
10. kvg55 - До gosho568
20.04.2016 12:16
Мислехме ДПС за опасна, а то се пръкна още по-зловеща.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: kvg55
Категория: Забавление
Прочетен: 5758187
Постинги: 2808
Коментари: 25802
Гласове: 34181
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031