Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
04.03.2016 03:25 - Коментари(и) : За манифеста
Автор: kvg55 Категория: Политика   
Прочетен: 6481 Коментари: 18 Гласове:
30


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
04.03.2016г.
     Четирима български професори – професор Евгений Дайнов, професор Александър Кьосев, професор Огнян Минчев и професор Антоний Тодоров, по инициатива на повече хора, сътворили Манифест "За Републиката" (
http://zarepublikata.eu/).
Манифестът започва така : "Републиката е в опасност". Поетът Гео Милев свидетелства, че деветоюнските превратаджии, воглаве с професор Александър Цанков били казали същото в края на месец септември 1923-та година. В поемата си "Септември" поетът е написал : "Отечеството е в опасност!". И тогава, както и сега "Враговете на нашата свобода не са пред нейните порти – те са вътре, безчинстват безнаказано", казват  манифестиращите професори.
"Покварявана от правителство, парламент, партии, сьд, прокуратура и медии-бухалки; ограбвана, осмивана и обиждана, днес Републиката е унизена и поставена на колене", се казва по-нататък в манифеста. Хубаво, но щом медиите са бухалки, защо не бойкотират телевизиите, а често им гостуват, пропагандирайки неолиберализма, от който се разви мафията и който факт уважаемите професори се опитват да скрият с думите "организираната като пост-комунистическа олигархия престъпност върху институциите на властта". Българският "комунизъм" се оказа изключително жилав – четвърт век вече мори светлия капитализъм, който искаме да строим в отечеството си. Свещената частна собственост, свободата да се забогатява с всякакви средства доведоха до гигантската и всеобхватна корупция. Не комунизмът роди мафията в Италия, САЩ, Япония и други буржоазни страни. Мафията е винаги дясна, защото нейната цел е забогатяване с всякакви средства. И в България  има мафия, защото в българския парламент най-малко от десет години няма лява партия – всички партии са десни, в класическия смисъл на ляво и дясно в политиката.
Авторите на манифеста се хвалят : "Градихме, ние и нашите деди, чиста и свята Република". Република България започва да се гради от 1947 година насам. Колко беше "чиста и свята", може да се спори. Дедите и бащите им може и да са строили Прохода на Републиката, но уважаемите професори с думите и делата си само разрушават доброто наследство на социализма, заменяйки го с чужди на българския народ идеи – свободен пазар, неолиберализъм, евроатлантически ценности и прочие отживяващи времето си буржоазни "мантри". Разрушават и държавността като приемат пари и служат на световния злодей Джордж Сорос. И се правят на разочаровани : "Вярвахме, че можем да живеем без господари, в гордост, свобода и достойнство. Но днес не останаха и капка чистота и святост". В буржоазното общество има господари и това са собствениците на средствата за производство, достигнали в държавата САЩ нивото на олигарси. И те си купуват професори за да ги защитават.
Те, които от телевизорите и вестниците лъжеха народа за светлото капиталистическо бъдеще, нагло заявяват : "не участваме в лъжата". Участвахте, участвате. И още как.
Продължават да редят : "Общественият договор между гражданите и държавата беше нарушен ...". Какъв е този договор и кога е сключван. Попита ли властта гражданите за членството на страната ни в НАТО и Европейския съюз? Къде бяха тогава уважаемите асистенти и каква позиция заеха?
Въпросният манифест е поредната идейна манипулация и заблуда на обществото, че капитализмът има бъдеще в разпадащото се буржоазно общество.



Гласувай:
31



1. rustam - Много точен коментар.
04.03.2016 08:35
Като някакви шамани са, дето палят жертвоприношение и зяпак накъде ще тръгне дима. А димът просто ще се разнесе и нашите професори "хайде пак на яслата"
цитирай
2. mt46 - Мда...
04.03.2016 09:37
България е в опасност, защото е под игото на неолиберализма... Голяма част от българския народ е подложена на геноцид... Съдебната ни система не е независима. Няма виновни и осъдени политици... Налице е демографска катастрофа...
цитирай
3. batogo - !!!:)))
04.03.2016 13:47
Първо да си изясним понятията. Олигархът е феодал-консуматор, който няма принос в развитието на икономическите и социалните системи. За разлика от него бизнесменът е творец и създател на обществено полезни продукти, въз основа на което просперира, създава работни места и издържа на конкуренцията. В западния свят няма олигарси, а бизнесмени, които създават блага и движат развитието на човешката цивилизация напред, ръководени от нейните нужди. Това е доказано от живота - от развитието на Западната цивилизация като цяло. Олигарси има само в рУсия, пост-комунистическите нейни сателити и страните от третия свят, приели такъв модел на партийно-държавна диктатура. Това е съветската форма на комунистическия капитализъм - нео-феодализма. Тя е възможна само в неразвити икономически държави, в които няма правила на играта и върховенство на закона - държави с примитивно обществено съзнание.
цитирай
4. kvg55 - Най-после
04.03.2016 15:10
За първи път получих отрицателно гласче.
Да ми е жив здрав положилият го.
цитирай
5. mt46 - Да си изясним понятията...
04.03.2016 17:54
https://bg.wikipedia/wiki/%D0%9E%D0%BB%D0%B8%D0%B3%D0%B0%D1%80%D1%85%D0%B8%D1%8F
"В оригиналното си значение в Древна Гърция олигархията е била разбирана като управление на малцина и се е отличавала от управлението на един човек (монархия) и управлението на мнозинството (демокрация). Олигарсите управлявали, водени от собствените си интереси и притежавали власт и привилегии, недостъпни за останалите. Тогава тези привилегии и власт на олигархията се базирали главно на притежаването на богатство (т.нар. “плутокрация”).

От XIX в. насетне олигархията се разглежда все повече не като форма на държавно управление, а като начин на управление на организации (профсъюзите и политическите партии например), при който не богатството, а властта е в основата на привилегирования статус. В управлението на такива организации започват да се проявяват олигархични тенденции поради няколко причини. Управляващите олигарси разполагат с повече и по-пълни знания за организацията; колкото по-дълго заемат длъжността си, толкова повече реална власт концентрират в ръцете си; те съумяват да манипулират информацията и дори конкретни събития в своя полза. С течение на времето този процес се развива и олигарсите стават незаменими като управляващи на организацията. В резултат на това подчинените в организацията или членовете на политическата партия са принудени да отдадат още власт на управляващите, които укрепват още повече позициите си и процесът се задълбочава. Този процес е описан от Роберто Михелс (1876-1936) и е наречен „железен закон на олигархията”. Той се наблюдава в много големи организации и институции като корпорации, мащабни бизнес организации, дори църковната йерархия. Този процес на съсредоточаване на реалната власт е критикуван като недемократичен, но според мнозина изследователи при управляването на големи организации той е неизбежен поради нуждата от компетентно, опитно, стабилно и трайно управление..."
Има разлика между олигархия и демокрация, нали?...
цитирай
6. kush11 - Крадците викат "Дръжте кр...
04.03.2016 19:25
Крадците викат "Дръжте крадеца!"
цитирай
7. appen13 - "Манифестът" на НПО-колаборационизмът, ......
04.03.2016 21:07
...или защо популярния български поет, преводач, писател и публициста от 30-те години на 20 в. К.Христов гневно написа"Българската интелигенция не е каймака на народа ни, а неговите изпражнения"!

Наетия от криминално-олигархичния кръг "Капитал" НПО офисен планктон от "професори" от помощното училище за лица с тежки ментални проблеми и евтина продажна анти-българска НПО-прислуга "Нов български университет" в "манифест" , декларира, че е по-продажен, по-вярна евро-германска колониална прислуга от Герб-евромутрите и евромутресите, и ще обслужва евро-геноцида и евро-грабежа над българските евро-унтерменши от окупационното евро-гау"България", много по-качествено !!!!

АКО НЕ БЕШЕ ТОЛКОВА ГНУСНО ЩЕШЕ ДА Е НЕВЕРОЯТНО СМЕШНО !

Една евро-колониална и криминална ПРИСЛУГА гневно ругае и осъжда срещу друга евро-колониална криминална ПРИСЛУГА, защото двете слугински евро-шайки не могат да си поделят рязко намалените евро-подаяния презрително подхвърляни им от Берлин и Брюксел!!!
Всъщност няма никаква разлика по количеството анти-българска мръсотия и анти-български колаборацинозъм между криминалната наемна шайка от Герб-евромутри и евромутреси и криминално-олигархичния кръг "Капитал" !
И едните, и другите с неприкрито мазохистично удоволствие продават и ПРЕПРОДАВАТ ЕЖЕДНЕВНО своята Родина и своите сънародници !!!!
цитирай
8. born - България ! Страната на професорите !
04.03.2016 22:18
Преди няколко години си направих труда да проуча въпроса с бройката на професорите в НАТФИЗ. Оказаха се около стотина ! Доцентите бяха около 60. Представям си колко са професорите в цялата страна, по какъв начин са се докопали до тази титла, която е една тлъста хранилка за хора, които не са се изпотявали през безсмисления си живот. Разбира се, не искам да поставям в това число истинските учени и техния интелектуален принос за нацията.
Визираните четирима "професори" са от безполезния тип лапачи на грешна народна пара и на техните "възвания" трябва да се поглежда с голяма доза скептицизъм и съмнение, защото те не са патриоти, а национални предатели, платени от международните аферисти.
цитирай
9. getmans1 - Градски, за „ологорхия“ като термин в България се заговори дълго , дълго след Русия ....
04.03.2016 23:49
mt46 написа:
https://bg/wiki/%D0%9E%D0%BB%D0%B8%D0%B3%D0%B0%D1%80%D1%85%D0%B8%D1%8F
"В оригиналното си значение в Древна Гърция олигархията е била разбирана като управление на малцина и се е отличавала от управлението на един човек (монархия) и управлението на мнозинството (демокрация). Олигарсите управлявали, водени от собствените си интереси и притежавали власт и привилегии, недостъпни за останалите. Тогава тези привилегии и власт на олигархията се базирали главно на притежаването на богатство (т.нар. “плутокрация”).

От XIX в. насетне олигархията се разглежда все повече не като форма на държавно управление, а като начин на у С течение на времето този процес се развива и олигарсите стават незаменими като управляващи на организацията. В резултат на това подчинените в организацията или членовете на политическата партия са принудени да отдадат още власт на управляващите, които укрепват още повече позициите си и процесът се задълбочава. Този процес е описан от Роберто Михелс (1876-1936) и е наречен „железен закон на олигархията”. Той се наблюдава в много големи организации и институции като корпорации, мащабни бизнес организации, дори църковната йерархия. Този процес на съсредоточаване на реалната власт е критикуван като недемократичен, но според мнозина изследователи при управляването на големи организации той е неизбежен поради нуждата от компетентно, опитно, стабилно и трайно управление..."
Има разлика между олигархия и демокрация, нали?...


... Започна се по времето на „Тройната коалиция“ но тогова яростно се отричаше отричаше от управляващите, даже се отричаше и като термин и това може да се провери в ГУГЛЕТО.
После навлезе яко в живота ни, познай кой управляваше тогава, ГЕРБ?!
Тия които отричаха наличието на олигархия започнаха най-много да употребяват тази дума, да ти цитирам ли имена!?

Куфарчетата с милионите, ологархията, гущерите с, или без опашки имат само един баща!
за съжаление забравих му името и майката-партия „Кърмилница“. Жалко!



цитирай
10. kvg55 - До rustam
05.03.2016 09:32
Точно сте ги определили - същински шамани.
Но усещат, че неолиберализма се повтаря.
цитирай
11. kvg55 - До mt46
05.03.2016 09:37
Както казах по-горе, неолиберализмът се проваля като икономическо-политическа система. Затова апологетите му се засилиха да го спасяват.
цитирай
12. kvg55 - До batogo
05.03.2016 09:50
Базираните в САЩ местни и мултинационални компании са олигархични. Те държат политическата власт в САЩ и други страни по света. И ако в САЩ все още не могат да използват открито олигархически методи, защото обществото проявява нетърпимост, в други страни управляват грубо и нагло. Особено в южноамериканските републики, които постепенно се отърсват от опеката им.
цитирай
13. kvg55 - До kvg55
05.03.2016 09:52
Щом за този постинг си получил отрицателен глас, значи си на прав път.
цитирай
14. kvg55 - До mt46
05.03.2016 09:56
Благодаря за компетентната информация за олигархията.
цитирай
15. kvg55 - До kush11
05.03.2016 09:57
Викат, викат. Нали затова им плащат.
цитирай
16. kvg55 - До appen13
05.03.2016 10:02
Определили сте ги по-добре от мен - "Една евро-колониална и криминална ПРИСЛУГА гневно ругае и осъжда срещу друга евро-колониална криминална ПРИСЛУГА, защото двете слугински евро-шайки не могат да си поделят рязко намалените евро-подаяния презрително подхвърляни им от Берлин и Брюксел!!!"
"И едните, и другите с неприкрито мазохистично удоволствие продават и ПРЕПРОДАВАТ ЕЖЕДНЕВНО своята Родина и своите сънародници !!!!"
цитирай
17. kvg55 - До born
05.03.2016 10:04
Също съм си задавал въпроса за броя на професорите в нашите ВУЗ-ове.
Мисля, че ги произвеждат на конвейер.
цитирай
18. kvg55 - До getmans1
05.03.2016 10:10
Не е вярно, че майката-партия е кърмилница на олигархията. Иван Костов ги нахрани с материалните държавни активи на безценица. Началото постави Иван Пушкаров с първата приватизационна сделка.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: kvg55
Категория: Забавление
Прочетен: 5755110
Постинги: 2808
Коментари: 25797
Гласове: 34178
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031