Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
07.03.2016 19:38 - Обръщение към блогърите
Автор: kvg55 Категория: Лайфстайл   
Прочетен: 12375 Коментари: 28 Гласове:
47


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

 

07.03.2016г.

ОБРЪЩЕНИЕ

 

към блогърите в Блог.бг.

 

Уважаеми колеги,

 

     Всички ние сме се регистрирали в Блог.бг за да изявим себе си – талантите си, възгледите си, предпочитанията си. И да го направим възпитано, като цивилизовани хора. Мнозинството от блогърите са го направили с тази цел и го правят по този начин. Тяхните блогове са приятни за посещение, коментарите им са обективни и позитивни. Към тези автори можем да се отнесем само с почитание и благодарност за добрия стил.
Не те са целта на настоящето обръщение, обаче.
С постинга искаме да обърнем внимание на грубостта и простотията, които битуват в речника на някои блогъри и намират изява в постингите им и написаните от тях коментари. Нещо влизащо в противоречие с масата добронамерени публикации и създаващо неприятно впечатление у възпитаните блогъри.
Употребяват се обидни думи, цинични също така, ругатни, откровени псувни и закани. Тези колеги забравят, че може би по-голямата част от блогърите са дами и може да им се случи да прочетат някой техен коментар и постинг. Някои от засегнатите блогъри отговарят на грубияните почти със същото, така да се каже, с техните камъни по техните глави и така масата от просташки реплики и дуплики нараства лавинообразно. Освен казаното има блогове, в които се публикуват простотии, откровени лъжи и манипулативни материали. Затова се обръщаме към вас, колеги блогъри, с това писание да дадем отпор на лошия вкус и лошия стил в блогът ни, като наше общо дело.
Имаме предложение и към собствениците на блога.
1 ) Да се промени порочната страница първа – "Най-популярни постинги в Блог.бг", като се замени с друга информация. Така ще отпадне нездравият стремеж, с всички средства за непременно появяване на заветната първа страница.
2 ) Да се направи класация на най-просташките постинги и коментари, като се създаде възможност за класирането им от блогърите.
С тези две предложения се цели въдворяването на самокритичен дух в блога.
Така въпросните невъзпитани хора може би ще разберат, че не са прави и евентуално да променят стилът си на писане. А, който не се усеща, ще продължава да бъде бит със същите камъни от потърпевшите, това не може да се забрани. Но все пак те първи трябва да дадат пример за цивилизовано поведение, като не отговарят на обидите с обиди, а по-възможност с ирония, която е най-подходяща за отговор на обидите.
Както пазим чистота по улиците и градинките, така трябва да се пази чистота и в блога.
Написаното е плод на лични впечатления и проведени разговори с други блогъри.
Нека Блог.бг стане чисто място за благородно съревнование на възпитани хора.
Постингът е отворен за коментари и обсъждане от всички.
Който е съгласен с написаното в него, може да го популяризира в своя блог от свое име.



Тагове:   Blogbg,   блогбг,


Гласувай:
49


Вълнообразно


1. born - Споделям и
07.03.2016 19:57
се присъединявам към апела ти !
цитирай
2. lidislidis - Присъединявам се !
07.03.2016 20:43
Дано блога се промени в положителна насока и стане място за нормално общуване между потребителите! Тази първа страница е смешна реклама и е излишна. Блогът може да печели без да е показно това с надписаните прочита излагация от 1стр.
Моля свалете най- после този резил 1 стр !!!
цитирай
3. born - Ако задължително трябва да остане началната страница ...
07.03.2016 21:15
Това разбира се зависи най-вече от собствениците на сайта и те са в правото си да решат проблема по собствено усмотрение. Би могло да се потърси и друг по -обективен критерий, например броя на коментарите или нещо друго. По принцип е добре да има насочващ елемент, както са например топ новините, но не и в този случай, в който се ползва критерий, който е самоцел за самоизява. Ами, ако собствениците на блога нямат против, биха могли да проведат и нещо като проучвателен съвещателен миниреферендум в блогвълната си.
цитирай
4. blackpredator - въобще не споделям мнението ти
07.03.2016 21:30
"лошия вкус и лошия стил в блогът ни" е невероятният спам,
биещ по пошлост и най-дебелата и сочна попържня

чак когато постингите станат един-два на ден от отделен ник, блогът ще върне
предишния си смисъл и ще добие прилично съдържание, каквото имаше
цитирай
5. freeoldmen - Отдавна не се опитвам
07.03.2016 22:21
да постигна нещо добро за блог.бг.

Разберете, че "стопанисващите" го просто са банда некадърници, нямаща
нито интерес, нито възможност да направи нещо, та блога да върви напред.

Идеалният вариант за тях е, всички оригинални потребители да се разкарат,
а блогчето им да инкасира само посещения от ботове.

Така без усилие ще взимат мизерния си надник.
цитирай
6. mt46 - Поздрав!...
07.03.2016 22:41
Такива и подобни проблеми са били обсъждани нееднократно. Общо съгласие едва ли може да се постигне, тъй като всеки има различна култура, различно мислене, различна душевност...
Относно цинизмите, обидите, ругатните в коментарите - всеки блогър има право на модерация. А и в правилата на сайта има точка по този въпрос...
цитирай
7. zaw12929 - Поздрави ! Успешна вечер!
07.03.2016 22:52
ТРЯБВА ДА ХАРЕСВАМЕ " цинизми също така, ругатни, откровени псувни и закани, а те са от едни и същи хора с едни и същи изрази...- Не...!
Трябва да се въведе за коментарите - "одобрение преди публикуване" и да не се допускат. Така грубияните / няма да цитирам / ще се откажат да употребяват грубости и може да се замислят над поведението си. Трябва да победи доброто..
Утре е 8 март: бъдете щедри в поздравите...
цитирай
8. kuschel - Абсолютно не съм съгласен. Когато ...
07.03.2016 23:31
Абсолютно не съм съгласен. Когато става въпрос за политика, за предатели, неблагодарници, подлеци, лицемери, продажници, гъзолизци, сервилни лекета, фашистки курви и тнт, не може и да става дума да възпитан език и културно поведение. Това би било непростимо лицемерие. Във всички парламенти се бият и псуват точно по тия причини. Така е и тук и винаги ще бъде.
цитирай
9. lidislidis - Teзи с надписаните прочита разбира се няма да са съгласни
08.03.2016 02:03
Вечните рекламни образи на 1 стр. са против. А не знаят колко са противни и олекват, като сами си надписват прочита и се псуват и се лигавят от 1 стр. С една дума самоуправство и показването му.
цитирай
10. krumbelosvet - Мисля, че управляващите блога ползват чужд опит,
08.03.2016 07:47
професионалисти са и постигат някакви цели. Бих се изненадал, ако има съществени промени. Аз имам само един пост с над 2 000 прочита, който не е от най-добрите ми, но имаше добра дума за настоящия премиер, което при мен си е изключение.
цитирай
11. katara - !!??
08.03.2016 08:57
и, ко ша праим тогава....
когато всичкО и всички станем пИрфектни?
що за невротизъм демонстрирате,колега?
така и така е галопираща скука ..тукЪ...
без поздрав, сорри...
Юлия
цитирай
12. sestra - Такива постове сме писали не един два.
08.03.2016 12:20
И на админите като препоръка, когато са се допитвали до нас. Сега разбираш ли отде идат всички ядове? И от кого. Сам си направи изводите. За мен е наивно някой да си мисли, че правилата създават идеални хора и отношения и което е още по-странно, че взаимоотношенията можело да бъдат скучни. Но основната причина за неуредиците е у тези, които извличат някакви свои ползи от тях. На първо време наблюдението на скачащите прочити на първа може да ти даде още отговори.
цитирай
13. radosslav - Предлагам
08.03.2016 12:50
Предлагам за прости блогъри с животински наклонности да се направи отделен блог и да се казва бърлог.бг
цитирай
14. therainss - !
08.03.2016 14:05
Когато се случи да употребя обидни квалификации по адрес на дадена личност или организация, не го правя, защото ми е беден речникът, а защото така съм го почувствал. И съм се представил със собствените си име и лице. Всеки си има стил и метод на изразяване и не виждам смисъл да влизаме в някакъв общ, уж културен, но всъщност лицемерен калъп. Ако искам да нарека Местан "мекере", Цветанов - "глупак", БХК - "шибана пасмина" и т. н., именно така ще ги наричам.
цитирай
15. getmans1 - http://getmans1.blog.bg/politika/2015/08/26/peshteren-komunizym-vs-peshteren-antikomunizym.1386634
08.03.2016 14:31
kvg55, а моля те зарежи тая тартюфщина, защото ако си говорим честно има
по-гадни неща и по-отвратителни неща от една псувня.

Само се моли Бай Добронамерен да не се самосезира и да ти покаже и твоите кирливи ризи, защото самият аз съм засичал двуличие от твоя страна и то може да се каже, неприлично двуличие което не се различава кой знае от която и да е псувня, дори от обикновеното „ .баси“.

Не си ли си задавал въпроса, с какво се различаваш от блогер който „шиба“ „еврогейци“ в „разпраните им задници“ а в същност ти си го одобрил с (+) и одобрителен коментар ?

Повтарям се, стига тартюфщина защото проблемите са други, и пробблема не е само в немощта на блог.бг да реши, само си задай въпроса как снощи достигна „Първа“ за отрицателно време, как и други го достигат /те не са много и ти го знаеш това/.
Там е извратеното и срещу това трябва да се скочи!

пп А, можеш ли да обясниш поради каква причина не вземаш отношение към темата която сам смяташ за значителна анализираш ли, анализираш ли дядо Тартюфе? :))) / ако ме разбираш или ако можеш да го понесеш?!/

цитирай
16. minevv - ohh
08.03.2016 15:27
Исках да гласувам за, но броузера се бъгна
цитирай
17. blackpredator - kvg55
08.03.2016 16:25
Само се моли Бай Добронамерен и Гетю да не са ти критерий, па било и за слънчев тугедър
Познавам Гетювото творчество, та вместо Тартюф цитирам самият Молиер:

"Завистниците умират, но завистта — никога"
цитирай
18. kpd - Подкрепям предложението за про...
08.03.2016 17:09
Подкрепям предложението за промяна на първа страница. Против съм класацията на простотиите в сайта. Простаците не се нуждаят от реклама, а от затъмнение. Предлагам вместо класацията - ДА СЕ ИЗГОТВЯТ НОВИ ПРАВИЛА ЗА САЙТА И ДА БЪДЕ ЗАСИЛЕН КОНТРОЛА ПО СПАЗВАНЕТО ИМ - например директни линкове без коментар, както и копиране на чужди материали, преводни материали от Гугъл преводача, които не са дообработени и изобилстват от правописни и лингвистични грешки.
цитирай
19. kuschel - Лицемерна пасмина.
08.03.2016 17:30
Лицемерна пасмина.
цитирай
20. ivoki - ПОДКРЕПЯМ !!
08.03.2016 17:35
ПОДКРЕПЯМ !!
цитирай
21. milady - Импотенцията на Сайта е срамна вече ,поддържам те,куш.
08.03.2016 17:49
kuschel написа:
Лицемерна пасмина.



A ,вие как контролирате Вашия живот, колега красимир говедаров!?
Много съм любопитна, моля ви...
цитирай
22. born - Сърби ме клавиатурата да взема отношение по нЕкои коментари, но
08.03.2016 20:51
Поел съм ангажимент /пред себе си/ да си трая три дни. След това смятам да коментирам нЕкои... Пожелавам на всички колежки от блога крепко здраве, много щастие и много любов.
цитирай
23. barin - Съгласен съм с написаното
09.03.2016 04:33
Здравей, kvg 55, напълно си прав. Аз досега никога не съм писал нищо обидно към никой, дори и да не харесам темата. Не си спомням и да съм поставял(-) на някой, защото въпреки че не кореспондират някои теми с моите виждания по въпроса все пак авторът е положил труд, за да го публикува. Затова избягвам да пиша политически теми.
цитирай
24. born - Четейки коментарите, без да визирам конкретно никого, идвам до заключението,че
09.03.2016 12:00
Май единствения начин да се промени каквото и да е в блога, е да бъде закупен от ТЕБ или някой друг симпатизант на твоите /вкл. и моите/ идеи. В противен случай - умряла работа, май. Пък и собствениците на блога имат някакви идеи, които не желаят да променят. Просто - бизнес /както е прието да се казва в подобни случаи.
цитирай
25. gosho568 - Поздрави!
10.03.2016 17:01
Чудесно предложение... присъединявам се!
цитирай
26. aip55 - Позабавлявах се
11.03.2016 22:16
с коментарите. Какво полесражение от блогови алангре мръвки. Истината за блоговите отнощения ще си останат завинаги табу за нас пишещите!
цитирай
27. litatru - Здравейте, kvg55!
23.05.2016 08:56
Постингът Ви е с разумни и интелегентни предложения за разумни и интелегентни хора.
Харесвам го , а също и миролюбивото Ви отношение към останалите блогъри, но какво може да се направи, ако аз, например, реша дори в този позитивен постинг, да Ви напсувам, или нараня с обидни и злобни думи.
Отношенията - злобни или не - се ръководят от маманталитета на отделната личност.
С уважение - Литатру!
цитирай
28. bogolubie - Съгласна съм!
25.11.2016 08:24
Не е време за обиди и щуротии. Тук сме, за да кажем мнението си, да се ориентираме в събитията и да направим, каквото можем с малките си силички за мира и доброто, за което сме призвани. Словото е Бог. Нека го употребяваме за добри цели!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: kvg55
Категория: Забавление
Прочетен: 5755457
Постинги: 2808
Коментари: 25797
Гласове: 34178
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031